Klassikermöte mellan Västerås och Sandviken inledde SM-kvartsfinalerna i bandy.

Då utbröt ett stort slagsmål i den första halvleken.

– Jag tror alla uppskattar när det hettar till, säger Saik:s kapten Daniel Berlin.

SM-kvartsfinalerna i bandy inleddes med klassikermöte mellan Västerås och Sandviken under fredagen.

Det var bortalaget som tog tag i taktpinnen och inledde starkast. Redan efter nio minuter hade Saik en 2–0-ledning efter att kapten Berlin gjort mål på hörna och Victor Bergling utökat på straff.

Det var också de svartklädda som styrde spelet stora delar av den första halvleken. Men när klockan tickade upp mot 35 minuter spelat var det ändå kvitterat i ABB Arena.

Stort tumult mellan VSK och Sandviken.

Slagsmål utbröt på isen

Den stora snackisen efter första halvlek var dock något helt annat. Strax efter att VSK kvitterat skickade Saik:s Rasmus Forslund ner hemmalagets Pontus Vilén i backen. Det uppskattades inte av de grönvita och ett stort slagsmål utbröt på planen.

Domarna blåste av matchen och efter en liten konferens kom huvuddomaren fram till att inga utvisningar skulle dömas. Men när matchen drog igång igen satt ändå tre spelare på utvisningsbänken.

– Huvuddomaren säger: ”vi kör, ingen utvisning”, men då kommer linjedomaren in och säger att det är tre utvisningar. Jag vet inte varför han ska gå in och rätta. Jag tror alla uppskattar när det är lite känslor, säger Saik:s lagkapten Daniel Berlin i Sportbladets sändning.

Tog sen ledning på tilläggstid

Till följd av tumultet blev tilläggstiden över fem minuter och i halvlekens absolut sista händelse tog också VSK ledningen. Daniel Johansson prickade in 3–2-bollen från distans.

Proppen ur i andra halvlek

När andra halvlek började var det proppen ur för VSK. Hemmalaget gjorde tre mål på tio minuter och efter 60 minuter var matchen avgjord. Slutresultat skrev till 8–3, mycket tack vare Jesper Jonsson som svarade för fem poäng i matchen. Fördel Västerås efter första matchen i kvartsfinalserien.

– Det är en jättebra boost. Nu har vi ledningen, men samtidigt är det bäst av fem matcher som gäller. Nu njuter vi lite ikväll och sen öser vi på till på söndag, säger Jonsson efter matchen.

Sirius skrällde mot Edsbyn

Tabelltvåan Edsbyn tog emot Sirius och var storfavoriter till segern. Men efter en jämn första halvlek (2–2) var det Uppsalalaget som drog det längsta strået. En vändning med två mål på tre minuter tidigt i den andra halvleken låg bakom bortalagets seger med 5–4.