Alpint

Felix Monsén räddades – av botox

Av: 

Malin Wahlberg

Felix Monsén.

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Felix Monséns säsong tog slut efter en krasch i december.

Men med hjälp av botox fick fartspecialisten bukt med problemen.

– Jag blev lite chockad men är glad att jag fick den hjälpen, säger han.

Felix Monsén hade precis kommit igång och slog till med en 15:e plats i Bormios störtlopp i slutet av december. Men dagen efter kraschade svensken och slog i huvudet. 

Det blev slutet på tävlingssäsongen för 25-åringen. 

– Jag fick vara hemma i ett mörkt rum i januari för att vi inte riktigt visste vad det var. Sedan visade sig att det var en whiplashskada och inte en hjärnskakning, säger han. 

Räddningen blev botox i nacke och käkar. 

– Jag blev lite chockad när neurologen började snacka botox men det hjälper musklerna att slappna av. Jag hade en huvudvärk som inte ville försvinna och det var en stor påfrestning för mig. Jag mådde riktigt dåligt och det gick ut över sömnen så jag är glad att jag fick den hjälpen, säger Monsén.

”Helvetet bröt loss”

Monsén skulle göra tävlingscomeback i Kvitfjell i slutet av februari, men tävlingen ställdes in på grund av dåligt väder och sedan kom coronan. 

– Sedan bröt helvetet loss. Det var tråkigt för min säsong blev otroligt kort. 

Inför fartsäsongen som drar igång 9 december i Val-d'Isère är Monsén dock tillbaka i toppform. Han har lagt på sig 6-7 kilo och hoppas nu kunna ta nästa steg. 

– Jag vägde in mig på tresiffrigt för första gången någonsin så nu är man lite mer i samma viktklass som de andra grabbarna. Men i allmänhet känner jag mig mycket starkare än tidigare, säger han och fortsätter: 

– Åkningen känns ännu mer stabil i år och jag har verkligen höga förhoppningar. Det är inget snack om topp 30 längre utan det handlar om att ta poäng och slå sig in bland topp 15.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vilken EM-succé! Klicka hem Sportbladets unika Isak-tröja! Begränsat antal - först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

LÄS VIDARE

”Känns ostabilt med allt som händer”

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpint

Världscupen i alpint