Kaos i jultrafiken

Av: Anna Hansson, Malin Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Hala vägar, trafikolyckor och avstänga vägbanor bådar för långsam rörelse i trafiken under helgen.

Följ de senaste uppdateringarna live på Aftonbladet.

Laddar Live Upplevelse

I dag är en av årets mest trafikerade dagar. Under helgen färdas svenskarna längs vägarna för att ta sig till julfirandet.

Både Trafikverket och SMHI varnar för trafikpåverkan och halt underlag.

– Det är många som reser i dag, så det är bra att man åker hemifrån i tid och tar god tid på sig, säger Camilla Hult, presstalesperson på Trafikverket.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för Upplandskusten och Gävleborgs län, där det väntas 5–10 centimeter snö. Nederbördsområdet över södra Skåne och Blekinge håller sig kvar. Under det senaste dygnet har trafiken påverkats av flera olyckor.

I går kväll var en personbil och en lastbil inblandade i en allvarlig frontalkrock i Övertorneå. En man i 60-årsåldern har nu dött till följd av olyckan.

Under lördagsmorgonen krockade tre taxibilar på E4 i höjd med Upplands Väsby, i norrgående riktning vilket påverkade restiden till Arlanda.

Polis och räddningstjänst på plat på E4 vid Örkelljunga i Skåne.
Foto: Läsarbild
Polis och räddningstjänst på plat på E4 vid Örkelljunga i Skåne.

Polis och räddningstjänst arbetar nu även på E4 vid Örkelljunga i Skåne där en lastbil har kört av vägen och nu läcker diesel. Lastbilen står tvärs över vägen och har orsakat trafikstopp i båda riktningar. Runt tiotiden började trafiken i norrgående riktning röra på sig, men det är fortfarande stopp i södergående, mot Helsingborg.

Väglaget uppges vara mycket halt. Det är mycket trafik på E4 och bärgningen av lastbilen kommer pågå under förmiddagen.

Följ trafikläget i vår liverapportering.

Publicerad:

LÄS VIDARE