Läs chatten: Här är alla svar om julmaten

Kocken Mattias Larsson svarade på läsarnas frågor i julmatsakuten

Publicerad 2023-12-20

Bästa potatisen till Jansson, hur kryddar jag julköttbullarna och hur gör man egentligen en bra griljering på skinkan?

Frågorna är många runt julmaten, läs alla frågor och svart i chatten med kocken Mattias Larsson.

Mitt i julstöket kan det plötsligt ta stopp, hur var det nu med knäcken och var det inte så att man kunde rulla köttbullar extra snabbt? Kocken Mattias Larsson har koll på det mesta vad gäller julmat, genvägar och smarta tips. Läs alla frågor och svar i chatten nedan.

Läs alla frågor och svar här

  • Fastnålat inlägg
    20 dec 2023
    Mattias Larsson

    Tack snälla för ert fantastiska engagemang. Nu önskar jag er en smakrik och god jul :) Mattias

Julmatsakuten

Denna chatt är stängd.

  • 20 dec 2023

    Bästa smakerna på sill?

    mimmi-pigg

    Mina favoriter är klassiskt inlagd, senap och svartvinbär. Sen har vi alltid matjessill och en god sillröra med tärnad ost, kryddor och lite majonnäs på vårt julbord.

    Mattias Larsson
  • 20 dec 2023

    Får man fuska och göra Jansson på pommes, och i så fall, vilka pommes ska man ta?

    Johanna

    Det är billigare och godare med vanlig potatis så det blir min tydliga rekommendation :) :) :)

    Mattias Larsson
  • 20 dec 2023

    Vilket är ditt bästa recept på gubbröra?

    Margareta Larsson

    Min variant gör jag på tärnad matjessill, ägg, kokt potatis, hackad rödlök och gräslök som jag sen vänder ihop med lite kaviar. Vid servering så toppar jag den alltid med god gräddfil och massor av dill.

    Mattias Larsson
  • 20 dec 2023

    Jävlar vad gott! Tack!

    Josefina

5 av våra bästa recept på julmat

Köttbullar

Tareq Taylors goda recept på köttbullar

Smarta tricket när du ska göra köttbullar till många.

Senapsgriljerade julskinka

Lises senapsgriljerade julskinka

Senapsgriljerad skinka är både gott och läckert. Och här är det såklart tillåtet att använda en färdigkokt skinka under glasyren, bara för enkelhetens skull.

Krossade brysselkål

Krossade brysselkål

Med det här goda receptet kommer brysselkålen att bli populärare än någonsin.

Sillsallad

Klassisk sillsallad

För att den ska bli riktigt god måste den göras minst någon dag i förväg så att den får stå och mogna.

Pepparkakskladdkaka

Pepparkakskladdkaka

Supersaftig och kryddig pepparkakskladdkaka toppad med fluffig och sötsyrlig lingonfrosting.