Kommunalrådet: ”Ni som är ett hot mot mig och min familj”

Publicerad 2016-02-09

Anna Ljungdell, kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn, bor i närheten av Nickstabadets camping som de 14 gripna personerna misstänks ha planerat en attack mot.

Hon berättar att både hennes son och sambo ibland besöker asylboendet.

”De kunde båda ha varit där när ni tänkte tränga er på med våld i tanken”, skriver hon i ett Facebookinlägg.

Anna Ljungdell (S) säger att hon reagerade med både sorg och lättnad när hon fick höra att 14 personer gripits i staden.

– Sorg över att folk känner ett behov av att samla ihop sig på det sättet för att ge sig på människor, lättnad över att folk faktiskt har tipsat polisen om att det här var på gång och att polisen agerade rådigt och kunde gripa dem innan de började orsaka skada, säger hon till Aftonbladet.

Hon berättar att hon bor i närheten av asylboendet som de gripna personerna misstänks ha planerat en attack mot.

– Jag upplever att det fungerar alldeles utmärkt. Jag har aldrig känt mig otrygg när jag rört mig kring den platsen, säger Anna Ljungdell.

”Ni som är ett hot”

I ett Facebookinlägg som Aftonbladet tagit del av skriver hon:

”Min son leker här, och ibland är han också på boendet och spelar schack och fikar. Min sambo är också där ibland. De kunde båda ha varit där när ni tänkte tränga er på med våld i tanken. Det är ni som planerar att attackera dessa boenden som är min otrygghet. Det är ni som är ett hot mot mig och min familj.”

Följ ämnen i artikeln