Hennes båda döttrar är fångar i Gaza: ”Jag vill dit”

Publicerad 2023-11-18

Dafna, Ela och mamma Maayan Zin några år före kidnappningen.

I 43 dagar har Dafna, 15, och hennes lillasyster Ela, 8, varit Hamas gisslan.

Nu vill deras mamma Maayan Zin åka till barnen i kidnapparnas fäste:

– Ta mig till Gaza så jag får träffa dem, skriver hon.

Följ ämnen
Israel

Den 7 oktober mördade Hamas-soldater pappa Noam Elyakim framför döttrarnas ögon i Israel. Efter mordet fördes båda flickorna till Gaza, där de nu hålls som gisslan.

Sedan dess kämpar deras mamma Maayan Zin via medier och Twitter för att få döttrarna fria. I en artikel häromdagen i Washington Post skriver Zin:

– Hela vårt land har mobiliserats för att rädda Dafna och Ela, utländska ledare känner till deras namn och försöker få dem fria, och tusentals kilometer härifrån demonstrerar främlingar och sätter upp affischer med deras ansikten.

Dafna, 15, och Ela, 8, har varit Hamas gisslan i 43 dagar.

”Min väska är packad”

Men det har inte räckt. Maayan Zin konstaterar att Dafna och Ela Elyakim fortfarande inte är fria. Nu begär hon hjälp av Israels och USA:s regeringar och Röda Korset att ta sig till döttrarna:

– Jag har inget annat kvar att begära från världen än detta – ta mig till mina flickor. Ta mig till Gaza, skriver hon i Washington Post och fortsätter:

– Min väska är packad. Jag tar bara med mig några få saker: mjölkchoklad som mina döttrar älskar, skor som är bra att springa med och ett nytt bandage till Ela – vårt sista foto på henne i fångenskap visar att hon är skadad. Ta mig till Gaza så att jag kan byta hennes bandage.

Ela Elyakim och Dafna Elyakim kidnappades med drygt 240 andra från Israel till Gaza den 7 oktober.

Vill sjunga för barnen

Mayaan Zin skriver också att hon ska sjunga för sina barn när hon träffar dem och att hon ska be äldsta dottern Dafna att höja sin röst och sjunga så att vakternas hjärtan öppnas.

Totalt ska 33 barn finnas bland de 240 personer som uppges vara gisslan i Gaza.

Sedan Hamas terrorattack mot Israel, då 1 200 personer dog – oklart hur många barn – har Israels svarsattacker mot Gaza resulterat i över 11 000 dödsfall, varav 4 506 döda barn, enligt en artikel i The New York Times den 12 november.

Fotnot: Israel uppgav först 1 400 döda i Hamas terrorattack, men skrev ner siffran till 1 200 döda för en vecka sedan.