Ännu ingen frihetsberövad i juldagsskjutningen i Västerås

Publicerad 2023-12-28

Mannen i 30-årsåldern sköts på puben Pitchers i Västerås på juldagen.

Han tros inte ha varit måltavlan, enligt uppgift till Aftonbladet.

– Mannen har inte förekommit i våra register tidigare, säger Magnus Jansson Klarin presstalesperson på polisen.

Ingen person är ännu frihetsberövad.

Vid 21.09 på juldagen inkom larmet. Okända gärningspersoner hade då öppnat eld inne på puben Pitchers i centrala Västerås.

En man i 30-årsåldern blev skottskadad och enligt vittnen till VLT hade uppemot fem skott avlossats. Mannen fördes till sjukhus och skadeläget uppgavs vara allvarligt. Tre dagar senare vårdas han fortfarande.

– Vi har inte kunnat hålla förhör med personen än då han vårdas. Det är fortsatt allvarligt, mer än så vet vi inte men det ska vara mer stabilt nu, säger Magnus Jansson Klarin.

Under tiden har ett 60-tal andra personer förhörts och polisen arbetar nu med att analysera uppgifterna och bilder från platsen. Ännu finns ingen misstänkt eller frihetsberövad. Trots det ser utredningsarbetet positivt ut enligt Magnus Jansson Klarin.

– Det går framåt och vi har stärkt upp med extra utredare från både Gävleborg och Uppsala så det är ett positivt utredningsläge, säger han.

Kan ha varit en felskjutning

Den skjutne mannen är sedan tidigare okänd av polisen och på frågan om det finns någon koppling till ett kriminellt nätverk säger Magnus Jansson Klarin att polisen just nu inte vet.

– Detta är något vi arbetar väldigt brett med. Men mannen har inte förekommit i våra register tidigare.

Enligt uppgifter till Aftonbladet kan det röra sig om en felskjutning. Mannen som nu vårdas för sina skador tros inte vara måltavlan. Vid tillfället för skjutningen ska det enligt Aftonbladets uppgifter ha funnits personer med koppling till ett lokalt nätverk i Västerås i anslutning till puben.

Följ ämnen i artikeln