Paraplyman och två bilar söks efter mordet på Sabri

Uppdaterad 2021-10-08 | Publicerad 2021-10-07

Försvunna Sabri Ali Ahmed, 21, hittades mördad i Fjällnora naturreservat.

Gärningsmännen är fortfarande på fri fot men tros ha fångats på övervakningsfilm.

Nu söker polisen en man med paraply och två bilar i jakten på mördarna, rapporterar tv-programmet ”Efterlyst”.

Sabri Ali Ahmed, 21, anmäldes försvunnen i maj 2021.

Två månader senare hittades hans kropp av en bärplockare i Fjällnora naturreservat utanför Uppsala den 22 juli och polisen inledde en förundersökning om mord. Men några gärningsmän har ännu inte gripits och polisen vill nu ha allmänhetens hjälp i jakten på de misstänkta, rapporterar TV3:s ”Efterlyst”.

Polisen vet inte vem eller vilka som fört bort Sabri. Det är heller inte klarlagt vad som är motivet till mordet. Polisen känner inte till att det ska ha funnits någon hotbild mot Sabri.

Sabri Ali Ahmed.

– Men han är knuten till ett kriminellt nätverk som ligger i konflikt med ett annat nätverk och det är möjligt att det kan finnas motiv där, säger kriminalkommissarie Kenneth Ågren till ”Efterlyst”.

Viktigaste spåret

Polisens teori är att Sabri blivit bortförd. Natten mellan den 9 och 10 maj 2021 fångas han på bild av en övervakningskamera när han är på väg från centrala Uppsala för att möta en kompis i Gränby. Klockan är 00.36 när han cyklar på Levertinsgatan över Bruno Liljeforsgatan och vidare mot Råbyvägen.

Strax därefter fastnar polisens viktigaste spår i fallet av samma övervakningskamera.

Sabri fångades på bild av en övervakningskamera natten mellan den 9 och 10 maj.

En mörk kombi kör i hög hastighet och möter upp en annan bil i korsningen. Båda fordonen följer efter Sabri. Cirka 600 meter därifrån hinner de ikapp.

– Fyra minuter efter iakttagelsen vid Levertinsgatan och Bruno Liljeforsgatan står den mörka kombin parkerad vid Bellmansparken.

Vittne syns

Då hör man höga röster, man hör skrik, det slås i bildörrar och sedan lämnar bilen platsen genom att köra västerut på gångvägen mot Stagneliusgatan, säger kriminalkommissarie Kenneth Ågren i programmet.

En man med paraply söks av polisen.

Där slutar spåren efter Sabri och de två bilarna. På övervakningsfilmen från Bruno Liljeforsgatan syns även ett vittne som polisen är angelägen att komma i kontakt med, en man med paraply som ses promenera på trottoaren.

– Vi är särskilt intresserade av det här två bilarna som åker på Bruno Liljeforsgatan. Vi har dessutom en person som går med ett paraply och nere mellan 41:an och 43:an och som när den mörka kombibilen passerar, säger kriminalkommissarie Kenneth Ågren till ”Efterlyst”.

Efterlyst sänds på torsdagar kl 20.00 på TV3 och på Viaplay.

Följ ämnen i artikeln