En anhållen för mordet på Karolin

Av: Aftonbladets lokalredaktion

Publicerad:
Uppdaterad:
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Arkivbild.

En 23-åring har gripits och anhållits misstänkt för medhjälp till mordet på läkaren och nyblivna småbarnsmamman Karolin Hakim i Malmö i augusti förra året, rapporterar Sydsvenskan.

– Vårt spaningsarbete gör att vi nu kommit fram till att ytterligare en person är misstänkt för medhjälp till mord, säger chefsåklagaren och förundersökningsledaren Pär Andersson till tidningen.

Den 19-åring som ägde flyktbilen – en silvermetallic Mercedes som hittades brinnande i Lorensborg efter dådet –  satt i höstas häktad i en vecka, skäligen misstänkt för inblandning i mordet. Han släpptes på fri fot i september men är fortsatt misstänkt för brott.

Ytterligare en man häktades för medhjälp för en vecka sedan men har sedan dess släppts, uppger Sydsvenskan. Även han uppges vara fortsatt misstänkt för brott.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Karolin Hakim sköts på öppen gatan på förmiddagen den 26 augusti förra året, utanför familjens bostad på Sergels väg på Ribersborg.

Hon höll, enligt vittnen, sitt barn i famnen när hon blev ihjälskjuten på gatan den 26 augusti i stadsdelen Ribersborg. På platsen fanns även barnets pappa, som misstänks ha blivit utsatt för mordförsök.

Publicerad:

LÄS VIDARE