Knepen som ger extra läckra pepparkakor

Uppdaterad 2018-12-06 | Publicerad 2008-12-04

Enkelt i ditt eget kök

Pepparkakor är kanske något av det första man tanker på då det vankas julbak. Och oj vad mycket gott man kan göra av pepparkaksdeg. Testa lite nytänk i årets julbak.

Nu ska det knådas, rullas och röras. Visst är det roligt att äta mat och godis gjort alldeles ur eget kök. Och det doftar underbart. En smaskig deg gör du enkelt själv på cirka 20 minuter. Använd gärna en matberedare. Tänk på att göra degen dagen innan själva baket eftersom den ska vila i kylen minst 24 timmar. Dags att samla familj och vänner för lite hederligt pepparkaksbak.

Pepparkaksdeg är mums, men ät inte upp allt. Tänk på att det ska räcka till gubbar, gummor, grisar eller vad du helst vill att din pepparkaka ska få för form. Kanske en krokodil? Bara din egen fantasi sätter gränserna.

När pepparkakorna är klara förtjänar du att bara sjunka djupt ner i soffan eller favoritfåtöljen och bara njuta av dina mästerverk.

Lycka till med julbaket!

Coop

Följ ämnen i artikeln