Oemotståndlig krokant

Uppdaterad 2019-03-01 | Publicerad 2008-12-16

"Riktigt hemkört är det bästa”

Nu är det en vecka och en dag kvar till julafton. Dags att bjuda familj och vänner på riktigt hemkört godis. Och kanske ska du spara en eller två bitar till tomten.

Rulla en tryffel eller gör en oemotståndlig krokant.

– Godaste godiset är hemkört på riktigt smör och grädde. Gör om ditt kök till en verkstad för gott, tipsar Sara Begner.

Idag tipsar Sara Begner, chef för Coop provkök om en härlig mandel- och pistagekrokant. På cirka 30 minuter har du ett tjugotal mumsbitar att bjuda familj och vänner på.

Ingredienser

50 g smör

4 msk socker

2 msk sirap

2 msk vetemjöl

2 tsk kakao

1 msk sötmandel, grovhackad

2 msk pistagenötter, grovhackade

100 g mörk choklad

Tillagning

Blanda smör, socker, sirap, mjöl, kakao och nötter i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och koka ytterligare 5 minuter under omrörning. Häll upp smeten på bakplåtspapper i en långpanna och bred ut den så att den blir cirka 1/2 centimeter tjock.

Låt smeten stelna i kylen medan du smälter chokladen i vattenbad. Häll chokladen över krokanten och låt allt stelna i kylen i cirka 20 minuter. Skär eller bryt sedan i mindre bitar

Följ ämnen i artikeln