Nicki Minaj

Effie Karabuda: Jag tror inte på Nicki Minaj

Av: 

Effie Karabuda

NÖJE

Nicki Minaj är inte borta för evigt. Men hon har förlorat sin plats på toppen och behöver återuppfinna sig själv – innan hon gör en storslagen comeback.

Jag tror inte på Nicki Minaj. Hon säger att hon ska gå i pension, lägga musiken på hyllan och klämma ut små bebisar. Men det är lite som när Danny Saucedo utbrister att han aldrig mer ska vara med i Mello och gör en repris året efter i ”Matrix”-utstyrsel. Minaj behöver bara tid för att klura ut en ny strategi som kan ta henne tillbaka till toppen.

Grejen med världsstjärnan är att hon inte klarar av misslyckanden. Hon är en medvindsperson som mår som bäst när hon får dras med i sin egen framgång. Att Cardi B rullade in som en ångvält och tog över som världens största kvinnliga rappare var det värsta som hade kunnat hända ”Super bass”-sångerskan. Hon fick aldrig bli den första kvinnliga soloartisten som vann en Grammy för ”best rap album” eller slå de tyngsta Billboard-rekorden.

”Hon utgår från att karriären är totalkörd”

Man kan säga att relationen mellan de två rivalerna är ganska kylslagen. Särskilt efter ett tumultartat bråk på New York Fashion Week där Cardi B kastade en sko på Minaj. Men det här borde inte vara ett tillräckligt stort skäl till att lägga ner musiken. Konkurrenter kommer och går och om rapparen hade varit klok nog att stötta sin yngre kollega hade hon kanske aldrig hamnat här. Men nu har hon för många haters. Och hon utgår från att karriären är totalkörd.

”Jag vet att ni är glada nu”, skriver hon på sin Twitter i samband med beskedet. Kanske känner Minaj att hela världen är emot henne och att det tryggaste hon kan göra är fly in i en familjebubbla. Men det ena behöver inte utesluta det andra. M.I.A., Neneh Cherry och inte minst Cardi B är bara några som både uppträtt och släppt låtar trots gravidmage.

”Det här kan också vara ett PR-trick”

På något sätt hade det varit uppfriskande om Minaj köttat på år efter år och gjort en Madonna. Tagit på sig en ögonlapp, kallat sig för Madame X och skitit i en kommersiell succé. Men hon jobbar inte så. Hon ska ha alla listettor och priser och vill inte vara verksam om hon inte kan leverera.

Vem vet, det här kan också vara ett PR-trick. Jag slår vad om att Minaj återvänder så fort hon hunnit landa lite i sig själv. Förhoppningsvis utan en självlysande LED-dräkt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Present till mors dag eller studenten? Missa inte alla klipp – upp till 50% rabatt på presenter varje dag hos Cervera

Cervera

Publisert:

LÄS VIDARE

Nicki Minaj lägger av: ”Har bestämt mig”

ÄMNEN I ARTIKELN

Nicki Minaj

Musik