Britney Spears

Britney vill tala i rätten om förmyndarskapet

Fans rakar av sitt hår – för att stötta stjärnan

Av: 

TT

NÖJE

Britney Spears kommer själv att få uttala sig i domstolen i den segdragna tvisten med sin pappa Jamie Spears. Datumet har satts till slutet av juni.

På tisdagen inleddes en ny domstolsförhandling i Los Angeles om huruvida Jamie Spears ska fortsätta att vara sin dotters förmyndare eller inte. Genom sin advokat gjorde Britney Spears klart att hon själv vill bli hörd av rätten och en ny förhandlingsdag för det ändamålet har planerats till den 23 juni.

Stjärnan vill inte att pappan längre ska vara förmyndare vad gäller frågor kring de mer privata delarna av hennes liv, utan att rollen i stället tas över permanent av hennes tillfälliga förmyndare Jodi Montgomery. I förlängningen vill hon inte ha någon förmyndare alls.

Britney Spears, som fyller 40 år senare i år, blev omyndigförklarad 2008 efter en tid med svår psykisk ohälsa. Fram till 2019 var Jamie Spears hennes formella förmyndare, vilket innebar att han hade kontroll över hennes ekonomi och karriär. Nu delar han dock kontrollen över sin dotters tillgångar med en stiftelse.

Fans världen över har engagerat sig i hennes öde under hashtagen #freebritney och har försökt dechiffrera stjärnans budskap på Instagram, något som bland annat har visats i den omtalade dokumentären "Framing Britney Spears".

Fans har också protesterat genom att raka av sitt hår, vilket anspelar på Spears omskrivna sammanbrott 2007 när hon bland annat rakade av sig håret.

ANNONS EXTERN LÄNK

20% på nästan allt för alla club Lyko medlemmar! Gå med i klubben & handla här

Lyko SE

Jamie Spears och dottern Britney Spears strider om vem som ska vara sångerskans förmyndare. Arkivbild.
Publisert:

LÄS VIDARE

Britney Spears liv – från Disneyklubb till förmyndarskap: ”Jag har varit så arg”

ÄMNEN I ARTIKELN

Britney Spears

Psykisk ohälsa

Los Angeles