Sagan om ringen – och tysk hundbajsattack

Nu blir teaterpodden ”Kritcirkeln” en del av Aftonbladet Kultur

Publicerad 2024-05-31

Scenkonstkritikerna Loretto Villalobos (frilans SvD) och Cecilia Djurberg (Aftonbladet) gör podden Kritcirkeln.

I åtta år har scenkonstkritikerna Loretto Villalobos och Cecilia Djurberg haft kritiska samtal om teater och annan scenkonst i sin podcast ”Kritcirkeln”. Efter 45 avsnitt blir podden nu en del av Aftonbladet Kultur.
– Det känns fint och hoppfullt att få möjligheten att fortsätta utveckla scenkonstkritiken i poddformatet tillsammans med Loretto, men nu på betald arbetstid, säger Cecilia Djurberg, scenkonstredaktör på Aftonbladet Kultur.

I detta nypremiäravsnitt pratar Cecilia Djurberg om sina upplevelser på Theatertreffen i Berlin, där hon bland annat såg en interaktiv uppsättning av ”Sagan om ringen” som hon inte kan sluta prata om, och Theaterhaus Jenas föreställning om den tyska balettchefen Marco Goeckes hundbajsattack på danskritikern Wiebke Hüster i Hannoveroperans foajé 2023.

Loretto Villalobos har i sin tur också tänkt mycket på livet och arbetet som teaterkritiker, efter att ha debatterat kritiken och dess villkor i ett scensamtal i på Dramaten (som ägde rum måndag 27 maj). Hon har också varit i Örebro, där hon deltagit i det interaktiva husvagnsverket ”Meningen med livet” som är ute på en ny turné i Sverige.
– Det känns otroligt kul att ”Kritcirkeln” flyttar in på Aftonbladet Kultur. Cecilia och Loretto förenar det initierade med det inbjudande och hittar hela tiden nya sätt att förhålla sig till scenkonsten, säger Eric Rosén, biträdande kulturchef på Aftonbladet Kultur.

 

Det första avsnittet av ”Kritcirkeln” i Aftonbladets regi hittar du nedan:

Prenumerera på Cecilia Djurbergs nyhetsbrev Premiärlejon & Scengångare - om teater, dans och
annan scenkonst

Teater

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.