Sossar mot sossar i Tiden

Publicerad 2013-10-11

Tidskriften stryker inte det egna partiet så medhårs som man tror

TIDSKRIFT Alla partikanslier borde hålla ett internt seminarium kring det senaste numret av Tiden, den socialdemokratiska idétidskriften. Det innehåller nämligen viktigt stoff för den nyss påbörjade valrörelsen.

Ta bara Daniel Suhonens artikel om den baklängesreformism som under ett knappt decennium inneburit en ökad ojämlikhet och en selektiv välfärd. Eller Rebecka Bohlins hembesök i det så kallade utanförskapet där ett enskilt öde sätts in i en struktur av vinnare och förlorare i det svenska samhället. Lägg till det Katrine Kielos skildring av sprickorna i den internationella Sverigebilden. Plus mycket annat läsvärt.

Trodde någon att Tiden stryker det egna partiet medhårs så är det bara att läsa Lena Somme­stads häpna konstaterande av att hon ofta får stöd i den politiska debatten från oväntat håll. Medan Peter Wolodarski uttrycker hennes tankar om euron och Gustav Fridolin tänker klokt i skattefrågan undrar hon vart det egna partiet är på väg. Ekonomen Lars Calmfors nyktra analys av det urholkade familjestödet ser hon som ett stöd för S-kvinnornas linje mot en partiledning som håller kursen högerut.

Lyssna till rörelsen, sa Tage Erlander. Får man tro Tiden har några glömt den förmaningen.

Bokrecensioner

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.