Mejla

Kristofer Andersson

Jag hoppas att vi ses och stingrockar tillsammans

Kristofer Andersson: Det finns en Sting som passar just dig

Publicerad:

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

Nästa vecka spelar Sting i Stockholm.
Nästa vecka spelar Sting i Stockholm.

Sting gästar Stockholm under midsommarveckan. Glöm inte att plocka en bukett med flera sorters Sting.

På måndag spelar Sting på Gröna Lund i Stockholm. En annons ur mitt flöde: ”Pop, rock, jazz, udda taktarter och poetiska texter – ALLT detta bjuder Sting på när han äntrar Stora scen”. 

Till dig som missar konserten: Du kan ändå få tillräckligt med Sting i sommar. Liksom Sting bjuder även jag på fett mycket pop, rock, jazz, udda taktarter och poetiska texter, och det flera gånger i månaden. Dessutom har granntidningen massor med Sting, enligt egen utsago.

Det finns alltså inte bara en Sting, utan väldigt många olika. Denna vecka som pekar mot midsommar ska vi alla smörja kråset med smör, ost och Sting. Någonstans där ute finns det en Sting som passar just dig. Här är några sorter att lägga under huvudkudden:

Sting.Farbror från det brittiska grevskapet Tyne and Wear. Tog sitt artistnamn efter att ha burit en gulsvart tröja. När farbrorn tilldelades Polarpriset 2017 uppmanade prisnämndens välansade ordförande Alfons Karabuda svenska folket att lyssna på något annat: ”Det kan vara väldigt bra att också lyssna på andra som gör Stings låtar, för då ser man lite grann bortom Sting som person.”

Landsting. Regionala självstyrande enheter, som infördes i Sverige 1862 i samband med samma års kommunalreform. Landstingen ansvarar för vissa specificerade samhällsuppgifter inom ett län, till exempel lokaltrafik, regional utveckling och hälso- och sjukvård. Alla landsting är folkvalda församlingar. (Kallas sedan den 1 januari 2019 för regioner.)

Fisting. Något äldre människor ägnar sig åt.

Fästing. Ett samlingsnamn på en viss sorts särskilt oangenäma spindeldjur. Kallas i Finland – där Sting för övrigt spelade i går kväll – ibland också för skogsbässar.

Vardagsting. De små sakerna som gör livet värt att leva. Till exempel, en konsert med Sting.

Det var ett axplock ur den uppsjö av Sting det finns att välja på. Jag hoppas vi ses framför den stora scenen på måndag för att stingrocka tillsammans. Gröna Lund tipsar om hur du bäst säkrar en plats i vimlet: ”Har du inte fixat entrébiljett eller Gröna Kortet än så är det hög tid nu! Smidigast och enklast köper du Gröna Kortet i vår app!”

Själv ämnar jag att förbereda mig lite extra genom att även fixa ett exemplar av Muammar al-Gaddafis ”Den gröna boken”, som – utöver fritt inträde och gratis parkering – ger besökaren rabatt på sockervadd och molotovcocktails, samt en träff backstage med polisen, Stings kompband sedan hösten 1976.

Av: Kristofer Andersson

Publicerad:

Kultur

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturredaktion guide till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.

ÄMNEN I ARTIKELN