Publicerad:
Uppdaterad:

”Mycket bättre än raden – kan skrälla”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 23 oktober på Åby och Solvalla • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MARIA HOLMÉN, LARS JAKOBSSON/TR BILD
Rikard N Skoglund och Indiana Boko är en av miljonrensarna på V86.

V86 saxas mellan Åby och Solvalla i kväll.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys av V86-omgången där du hittar spikarna och miljonrensarna.

Du har även chansen att ta rygg på Sportbladets andelssystem via länkarna nedan.

– Mitt drag är mycket bättre än raden visar, kan spurta förbi samtliga, säger Sportbladets Nils Larsson.

– Han är alldeles för bortglömd, säger Sportbladets Christoffer Wickman om sitt drag.


ANNONS: Här går du med i andelslaget och tar rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

I kväll är det V86 på Åby och Solvalla med spelstopp klockan 20.30.

Sportbladets experter har gjort en djupdykning i onsdagens V86-omgång. Här är experternas spikar, miljonrensare och snabba analys.

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 13.40, onsdagen den 23 oktober.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”V86 i sista stund” – som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spikarna

Rygg på ledaren och slut. Kan man få det på 3 Ottens Dibaba i V86-1? Jag tycker det ser upplagt ut för 1 Alicia Bore i spets med en hårt tryckandes 5 Tony Afrika på utsidan. Då kanske Magnus Jakobsson kan hitta ner i rygg på ledaren. Det vore mumma!

6 Whipped Eggs (V86-3) har lopp i kroppen nu och bör bli släppt till ledningen. Hur han sedan ska gå att slå övergår mitt förstånd. Det här måste vara en toppspik!

Miljonrensarna

Simon Hoas har kört 6 Dino Dollar (V86-2) fint på sistone, men man måste ändå tillstå att det är ett klart plus med Adielsson i jollen nu. Hästen har toppform, efter vad loppen på ”öjn” visat. En rysare att se upp med. Sju procent.

Det låter lite smyguppåt på 1 Jas i V86-6. Ny regi och den här hästen gillar jag sedan tidigare. Tre procent.

1 Isco Boko (V86-8) har fina förutsättningar. Leder väl varje meter av loppet!? 13 procent.

Tänk på att...

... omgången saxas mellan Åby och Solvalla, min favoritkomb på Xpress-tävlingarna.

... 11 Västerbo Highscore (V86-2) kanske ska gå barfota runt om för första gången. Det är mycket intressant och håll koll på det. Tränare Röcklinger har bra snurr på sina djur också.

... 1 Eurostone (V86-5) står löjligt bra inne i loppet och får en fin resa oavsett vad körande Ken Ecce väljer att göra.

... 10 Nobel Amok (V86-8) måste vara mycket bra för att ta dubbla tillägg.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

6 Whipped Eggs (V86-3) svarade för ett bra lopp senast som trea efter paus och med det loppet i kroppen tror jag han är segermogen. Det ska vara bra chans på tidig ledning, och därifrån blir han tuff att plocka ner.

Björn Goop är vassare med springspår än vad Jorma Kontio är, det tror jag avgör spetsstriden i V86-7 och då blir inte 7 No Limit Royalty lätt att slå.

Miljonrensarna

2 Asger Molar (V86-1) visade rätt bra kapacitet i Sverige i somras, och även om han nu inte finns i Flemming Jensens regi så anser jag att han är alldeles för bortglömd. Två procent.

13 Patch Wibb (V86-5) låg Johan Untersteiner lågt med inför comebacken senast, då gick han duktigt som tvåa. Med lopp i kroppen kan det vara dags för seger nu. Fem procent.

11 Got to Dash (V86-4) har fått nya växlar. 15 procent.

Tänk på att...

... 1 Stardust Melody (V86-4) har startat sex gånger på Solvalla utan att det har blivit seger, med den statistiken i ryggen samt att det är långt ifrån säkert att hon håller upp sitt innerspår från start bara måste hon garderas som klar favorit i det här loppet.

... 2 Global Wireless (V86-7) har startat fem gånger på Åby, ingen av de starterna har slutat med seger. I samma lopp har 3 American Dream startat över aktuell distans två gånger, bägge har slutat i seger.

... 10 Nobel Amok (V86-8) har 2/3 med ÖK.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V86-system. [Extern länk]


Mario Lipovac:

Spikarna

7 No Limit Royalty (V86-6) har jag jagat på V75 och senaste tänkte jag att det var dags när Björn Goop satte sig i vagnen. Han låg långt bak och när Björn tryckte av la han en ruggig repa i spåren men blev för trött och galopperade in på upploppet. Björn får chansen igen och från springspår tror jag han vänder runt dom på kör och sitter i ledningen. Därifrån ska han inte förlora, han har även bra chans med andra upplägg.

Miljonrensarna

3 Winner Bac (V86-4) var rejäl vid segern utvändigt om ledaren näst senast. Senast spurtade han bra som tvåa. Bra läge och kommer sitta bra på det direkt, löser Jorma resan har han bra chans att vinna. 16 procent.

3 American Dream (V86-7) spikade jag senast på Solvalla, då var hon klar favorit men underpresterade i ledningen. Hon har gjort bra lopp innan det och verkar vara tuff. Nu blir hon helt borttappad av spelarna och det vill jag ta betalt på. Fem procent.

Tänk på att...

... det är Åby och Solvalla som delar på tävlingarna. Åby har dubbla open stretch.

... 6 Whipped Eggs (V86-3) har lopp i kroppen, kan vara bäst den här gången.

... 1 Isco Boko (V86-8) står ensam på start, får han för sig att trava blir det inte lätt att ta in meter på honom.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Supernytt på V86. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Det ser ut som en klassisk ”spets och slut” i V86-7. Peter Untersteiner, som har mycket fin form på sina hästar, har dragit ett toppspår med 2 Global Wireless som också hon verkar vara i toppslag för dagen. Här borde det bli tidig ledning och över korta häcken så måste ekipaget bli mycket svårslaget. Untersteiner är uppåt och han är riktigt vass att hålla igång sina hästar i just spets.

Miljonrensarna

11 Västerbo Highscore (V86-2) kanske ska gå barfota runt om för första gången. Sånt är alltid intressant och hästen är given på min V86-kupong om så blir fallet. 13 procent.

Jag gillar verkligen 3 Winner Bac i V86-4. Bra läge nu och hästen var klart bra senast. Toppspår, Kontio och vettigt motstånd gör att jag streckar direkt. 16 procent.

1 Eurostone (V86-5) blir mitt förstastreck i ett mycket svårlöst och öppet lopp. Den här hästen är bra och har toppspår. Sju procent.

Tänk på att...

... loppen saxas mellan Solvalla och Åby denna vecka.

... förra veckan vann tre klara favoriter på V86 och ändå blev utdelningen för 8 rätt 180 000 kronor. Det är ett spektakulärt och fascinerande spel, V86.

... det ser ut att bli rivigt kört i V86-1, räkna med högt tempo och kanske trötta hästar i den främre träffen.

... 6 Whipped Eggs (V86-3) är en befogad favorit. Han har lopp i kroppen och bör släppas till ledningen den här gången.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider” på V86. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

Peter Untersteiner har en fantastisk fin form på stallet för dagen och då gäller det att vara med även på liret. 2 Global Wireless (V86-7) tog en mycket enkel seger senast och uppgiften nu ser riktigt bra ut på förhand. Hon är snabb ut och trivs över den korta distansen. Det ser helt enkelt ut som en toppchans att leda loppet runt om och det är en bra V86-spik att luta sig mot.

Miljonrensarna

9 Radagast (V86-2) börjar hitta formen på allvar nu och då duger han gott i klassen. Med minsta klaff på loppet så kan han bli svårstoppad över upploppet. 13 procent.

10 Indiana Boko (V86-4) är mycket bättre än vad raden skvallrar om. Får ett smyglopp härifrån och kan spurta förbi samtliga. Sju procent.

13 Patch Wibb (V86-5) har ett lopp i kroppen nu där han gick en rejäl långspurt. Strular det inte från det lite luriga utgångsläget är han med och gör upp om segern. Fem procent.

Tänk på att...

8 Hakon von Haithabu (V86-2) gjorde comeback i ny regi senast och det loppet lär fört fram honom rejält till den här uppgiften. Radade upp segrarna förra året och det kan vara dags att påbörja en ny segerrad.

1 Jas (V86-6) gör en spännande debut hos Oskar Svanberg. Det är en fin häst som duger bra i klassen och ett miljöombyte brukar vara positivt.

10 Nobel Amok (V86-8) brukar göra sina allra bästa lopp från ledningen. Är en favorit i fara nu från 40 meters tillägg.


Trav365:s liverapporterar från V86 på Åby och Solvalla i kväll med start 19.30. Här följer du liverapporteringen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


Läs mer inför V86-omgången här:

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: