”Jag tycker att det ser ut som toppchans”

Peter Untersteiner om galna SM-veckan • Chanserna på V86: ”Jag är mycket optimistisk”

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Peter Untersteiner
Foto: Foto: Malin Albinsson / TR BILD
Peter Untersteiner

Under SM på Åby skördade Peter Untersteiner, 58, stora framgångar.

På onsdag är det V86 på samma bana och tränaren är mycket uppåt på en av hästarna till start.

– Det är perfekta förutsättningar och jag tror på mycket god vinstchans, säger han till Trav365.

Under Åbys två senaste tävlingsdagar har Peter Untersteiner i egenskap av tränare ställt ut tolv hästar och vunnit hälften av loppen.

För lite drygt en vecka sedan hade han stor show när Åbytravet hade stor SM-dag med V75. Hans stall lyckades bärga tre SM-tecken och glädjen var enorm.

– Det var en fantastisk dag och jätteskönt att kunna ta tre SM-titlar. Det kom lite oväntat men inte mindre roligt för det, säger 58-åringen.

Fyra hästar till start på V86

På onsdag saxas V86 mellan banorna Åby och Solvalla. Halmstadgiganten verkar trivas utmärkt på Mölndal-banan för tillfället och berättar om sina chanser.

I V86–3 ska Peter köra Magic Happens från ett åttonde spår bakom bilen. Loppet går över 3 140 meter och det är en distans den sexårige valacken aldrig varit ute över.

– Distansen bör han klara men jag tror att det blir tufft att vinna. Läget är dåligt och jag måste ligga lågt på förhand.

”Kämpar på”

I nästa lopp på Åby (V86–5) är det dags för Superbopp E.T. att starta i ett treåringslopp. Hästen startar med tjugo meters tillägg – över distansen 2 140 meter med voltstart.

– Han kämpar på bra hela tiden och gör alltid sitt yttersta. Det kommer bli ett fint dagsverke men jag har svårt att se att det ska räcka till vinst. Vi startar från ett springspår och jag får försöka komma iväg ordentligt.

”Jag tror på toppchans”

I den sjunde avdelningen har Peter två hästar till start. Han kör själv förhandsfavoriten Global Wireless från ett perfekt andraspår bakom bilen.

Hans andra häst Mellby Guard körs av Peter Zadel och startar från spår sex bakom vingen.

Loppet körs över sprinterdistansen 1 640 meter.

– Global Wireless har verkligen gjort det jättebra på slutet och vunnit enkelt. Visserligen har segrarna tagits i enklare gäng men det har funnits krafter kvar. Han trivs bäst över denna sprinterdistans och är snabb ut. Jag tror på toppchans och är mycket optimistisk, säger kusken och berättar om sin andra häst:

– Mellby Guard är jämn och säker. Han gör det bra hela tiden men får tufft att hävda sig här mot min andra häst. Vi kommer låta honom gå med ett norskt huvudlag för första gången.

Publicerad:

LÄS VIDARE