Björklöven reste sig ur formsvackan

Besegrade Södertälje i toppmötet

Publicerad 2023-12-13

Formstarka Södertälje var nära en upphämtning hemma mot formsvaga Björklöven.

Men västerbottningarna red ut stormen, vann det hockeyallsvenska toppmötet med 3–2 och bröt en jobbig svit.

– Vi lägger ingen blöt filt över oss utan vi krigar på, säger Björklövens tränare Viktor Stråhle i TV4 Play.

Björklöven reste ner till Södertälje i en dyster form med endast en trepoängare på de elva senaste matcherna. Samtidigt har det varit andra tongångar i SSK som har radat upp segrar på löpande band.

Björklöven fick dock en smakstart och tog ledningen efter fem minuter genom Nikolai Meyer. En ledning som utökades fem minuter senare när Myles Powell höll sig framme.

Gästerna ångade på och direkt i andra perioden fick man utdelning på nytt. Nyförvärvet Carl-Johan Lerby slog en hård skottpassning till Meyer som styrde in 3–0.

Björklövens Daniel Rahimi.

Dramatiskt slut

Men Södertälje, som spelade utan sjuka poängkungen Marcus Eriksson, skulle göra match av det hela.

Sebastian Dyk reducerade fem minuter in i tredje och med halva perioden kvar att spela lastade Ludvig Hedström iväg ett mål som letade sig fram till 2–3.

Hemmalagets anstormning fortsatte och man testade Björklövens försvar gång på gång. Gästerna höll dock ut och vann med 3–2.