Tidigare under premiärdagen av VM i Slovakien stod Tyskland för en mäktig skräll när de nollade Ryssland.

Samtidigt i grupp A tvingade Frankrike fram en förlängning mot Schweiz, som till slut kunde avgöra genom ett riktigt solomål av backen Julien Vauclair.

Senare under fredagen hade värdnationen Slovakien med stjärnor som Miroslav Satan och Marian Gaborik i laget, stora stora problem med lilla Slovenien.

Tog ledningen

Ales Kranjc chockade den entusiastiska hemmapubliken när han gav Slovenien en överraskande ledning tidigt av den andra perioden. En ledning de behöll tills Miroslav Satan satte det förlösande 1–1 med knappt fem minuter kvar av den andra perioden.

Det stod sig också ända fram till det att Peter Podhradsky sköt in 2–1 med 12.51 kvar av matchen.

Modostjärna avgjorde

Slovenien plockade ut målvakten mot slutet och var riktigt nära en kvittering men Modos Lubos Bartecko kunde i stället punktera matchen i tom kasse.