Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-11-28

Tog sin 14:e raka seger efter 7–3

Seriefinal i Ängelholm.

Då passade Leksand på att utöka avståndet till serietvåan Rögle med hela elva poäng.

Dalalaget plockade sin 14:e raka seger (3–7) och övertygar alltmer i allsvenskan.

Inte ens Rögle lyckades knäcka Leksands supersvit.

Matchen inleddes i högt tempo. Båda lagen hade chanser och Leksandsmålvakten Ed Belfour tvingades rädda ett friläge redan efter 3.42.

I stället var det gästerna som tog ledningen strax därefter genom Jan Huokko som prickade rätt bakom Röglemålvakten Andreas Andersson. Det var även nära 0–2 då Markus Persson avlossade ett skott som tog i stolpen.

Perioden slutade 2–2 och var jämn men med visst övertag i antalet chanser för hemmalaget.

– I första perioden tar vi alldeles för långsamma beslut. Rögle är hetare än oss och vi ska vara glada för att vi kom undan med 2–2. Annars är jag väldgt nöjd med vår inställning idag. Alla gav allt, säger Leksands tränare Tomas Kempe till Dala Demokraten.

I mittperioden tog målskyttet fart på riktigt allvar.

Leksand gjorde ett snabbt mål men Rögle replikerade omgående.

Fem minuter senare small det till två gånger om bakom Andreas Andersson. Pierre-Edouard Bellemare och Libor Prochazka svarade för varsin fullträff med bara ett pars minuters mellanrum.

Rättvis ledning

Leksand spelade bättre i den andra perioden och ledningen var rättvis.

Samtidigt saknade inte Rögle chanser. Kenny Jönsson prövade Ed Belfour vid flera tillfällen men ”Örnen” vägrade

kapitulera på förre detta NHL-stjärnans försök.

I den tredje perioden slog Juha Lind in 3–6 efter fint förarbete av fransmannen Pierre-Edouard Bellemare.

Leksand var det fysiskt starkare laget och spelade piggt i 60 minuter.

Matchen slutade 3–7 efter att Robert Petrovicky förnedrande väntat ut målvakten innan han satte pucken i nättaket.

Segertåget vägrar att stanna för Leksand.

Samtidigt passade Malmö på att gå upp på samma poäng som just lokalkonkurrenten Rögle.

– Jag är nöjd med vår första period, men sedan tappade vi det mesta. Leksand styrde matchen och vi är medvetna om att vi förlorade mot ett mycket bra lag. I kväll mötte vi det bästa, säger Rögles tränare Peter Johansson till DalaDemokraten.