Matchfakta 28/11

Rögle–Leksand 3–7 (2–2, 1–3, 0–2)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-11-28

Första perioden: 0–1 (5.02) Jan Huokko (Jens Bergenström, Roman Vopat), 1–1 (11.41) Richard Demén–Willaume (Linus Persson, Peter Lorentzen), 2–1 (15.23) Mikael Gath (Mattias Sjögren, Martin Johansson) spel fem mot fyra, 2–2 (16.52) Jens Bergenström (Gabriel Karlsson, Roman Vopat).

Andra perioden: 2–3 (1.30) Elias Granat (Gabriel Karlsson), 3–3 (2.29) Christofer Löfberg (Kenny Jönsson, Andrée Persson) spel fem mot fyra, 3–4 (7.06) Pierre–Edouard Bellemare (Jan Huokko, Morten Green) spel fem mot fyra, 3–5 (10.23) Libor Prochazka (Roman Vopat, Gabriel Karlsson).

Tredje perioden: 3–6 (7.45) Juha Lind (Jan Huokko, Morten Green) spel fem mot fyra, 3–7 (14.56) Robert Petrovicky (Mikael Karlberg).

Skott: 32–31 (15–8, 10–16, 7–7).

Utv, Rögle: 11x2. Leksand: 11x2, 1x10.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 4165.

Malmö–AIK 4–0 (0–0, 2–0, 2–0)

Malmö är inne i ett segertåg.

Skåningarna tog i kväll sin sjätte raka seger när AIK besegrades i Malmö Isstadion.

AIK stod upp bra i den första perioden som slutade mållöst.

Sedan var det dags för Fredrik Eriksson att slå till – två gånger om.

1–0 i box play. Eriksson kom fri, lurade ner AIK-målvakten Jimmy Danielsson och lade iskallt in pucken i nät.

Utökningen ordnade forwarden i slutminuterna när han tog vara på sin egna retur.

Ledningen var rättvis men AIK gjorde en fortsatt bra insats och hade fortfarande chansen.

Men dessvärre för Solna-laget dödade Malmö matchen direkt i den tredje perioden när Marcus Paulsson rakade in trean.

Efter 7.43 fastställde Fredrik Eriksson sitt hattrick och matchens sista mål som betydde 4–0.

Andra perioden: 1–0 (4.16) Fredrik Eriksson () spel fyra mot fem, 2–0 (18.44) Fredrik Eriksson (Carl Söderberg, Mikael Wahlberg).

Tredje perioden: 3–0 (1.44) Marcus Paulsson (Jyrki Välivaara), 4–0 (7.43) Fredrik Eriksson (Carl Söderberg).

Skott: 36–22 (11–9, 12–3, 13–10).

Utv, Malmö: 6x2. AIK: 3x2.

Domare: Morgan Claesson, Alvesta.

Publik: 3171.

VästeråsBorås 3–1 (2–0, 1–1, 0–0)

Västerås med en förlust i ryggen var revanschsuget mot nykomlingen Borås.

Tillbaka i hemmalaget var Patrik Berglund som var febersjuk förra veckan.

Och han var laddad.

– Jag kommer prestera max mot Borås, sa VIK-forwarden till VLT före matchen.

Det small till direkt i ABB-arena.

Berglund fick en assist-poäng på Patrik Nilsons ledningsmål efter fem minuters spel.

Gustaf Wesslau i BHC-målet hade sannerligen ingen trevlig inledning på matchen.

Bara 25 sekunder efter baklängesmålet tvingades gästernas målvakt kapitulera återigen.

Nu var det Mikael Backlund som svarade för fullträffen.

Hemmalaget vann skotten med 13–4 och ledningen var fullt rättvis.

Men det blev nerv då Anders Eriksson reducerade i mittperioden och gav Borås en möjlighet att plocka poäng.

Bara bortalaget hade lyckats hålla tätt fram till pausvilan – men Stefan Hellkvist ville annat och slog in 3–1 bara 15 sekunder före periodsignalen.

Slutperioden slutade mållöst men Västerås hade många chanser att utöka ledningen.

VIK stabiliserar sin fjärdeplats.

Första perioden: 1–0 (5.25) Patrik Nilson (Rikard Ekström, Patrik Berglund) spel fem mot fyra, 2–0 (5.50) Mikael Backlund (Richard Gynge, Linus Morin).

Andra perioden: 2–1 (8.48) Anders Eriksson (Lars Eller), 3–1 (19.45) Stefan Hellkvist (Henrik Nordfeldt).

Skott: 37–13 (13–4, 13–6, 11–3).

Utv, Västerås: 7x2. Borås: 9x2.

Domare: Niclas Johansson, Södertälje.

Publik: 1602.

Almtuna–Oskarshamn 1–0 (0–0, 1–0, 0–0)

Trea från slutet och en säsong där det mesta varit en stor besvikelse.

Almtuna behöver onekligen börja vinna för att inte hamna utanför möjligheterna till en överlevnad i allsvenskan.

Kanske är vändningen ett faktum efter kvällens seger över Oskarshamn (1–0).

Efter en mållös förstaperiod hade AIS, med många nyckelspelare på skade- och sjuklistan, sannerligen marginalerna med sig i den andra perioden.

Klockan stod på 19.49 när debutanten Viktor Kratz friställde Joachim Gellerstedt som satte pucken i krysset bakom IKO-målvakten Christian Engstrand.

– Jag såg att deras back stod med pucken bakom mål och bestämde mig för att åka dit och proppa honom. Jag fick tag på pucken och både såg och hörde "Gella" (Joachim Gellerstedt) framför mål, säger Viktor Kratz till UNT.

Sista tio minuterna bevakade AIS ledningen och det lyckades ända tills slutsignalen.

David Rautio i AIS-målet fick hålla nollan.

Tre riktigt viktiga poäng till Almtuna.

– I den här matchen var det poängen som räknades så det är klart att vi är belåtna med 1–0. Jag tycker helt klart att vi var värda segern. Vi behöll lugnet i den sista perioden, säger Almtunas assisterande tränare Mikael Höglund till UNT.

Andra perioden: 1–0 (19.49) Joachim Gellerstedt (Viktor Kratz, Johan Jonsson).

Skott: 31–15 (7–7, 14–7, 10–1).

Utv, Almtuna: 7x2. Oskarshamn: 6x2, 1x10.

Domare: Patrik Sjöberg, Gävle.

Publik: 670.

Björklöven–Bofors 2–1 (1–0, 1–0, 0–1)

Björklöven kommer smygandes i tabellen och närmar sig tabellfyran Västerås.

I kväll blev det en uddamålsseger (2–1) mot mittenlaget Bofors.

– Tyvärr kunde vi inte få in något utjämningsmål även om vi verkligen bjöd upp till kamp ända fram till slutsignalen, säger Bofors assisterande tränare Sam Hallam till nwt.se.

Björklöven ledde med 1–0 efter den första perioden efter en fullträff av Jimmy Blixt i spel fem mot fyra.

I mittperioden fick hemmalaget utdelning snabbt och Karl-Johan Lundström slog in 2–0.

Sedan drog gästerna på sig en rad utvisningar, men man lyckades freda sig.

I den tredje perioden kunde inte Björklöven-målvakten Tobias Lundström stå emot längre.

Mattias Karlsson reducerade efter 6.59 i spel fem mot fyra, men närmare kom inte Karlskogalaget.

Första perioden: 1–0 (15.11) Jimmy Blixt (Erik Lindberg, Patrik Nevalainen) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–0 (4.41) Karl–johan Lundström (Urban Omark, Christopher Thörn).

Tredje perioden: 2–1 (6.59) Mattias Karlsson (Andreas Sundin, Alexander Hult) spel fem mot fyra.

Skott: 31–26 (12–11, 11–7, 8–8).

Utv, Björklöven: 6x2. Bofors: 11x2, 2x10, 2 Matchstraff.

Domare: Olof Lindqvist, Örnsköldsvik.

Publik: 2916.

Växjö–Nyköping 4–2 (0–2, 2–0, 2–0)

Nyköpings seger i förra omgången mot Västerås gav avancemang i tabellen.

Men idag lämnade tränaren Alexander Beliavski sin post och tar istället an uppdraget som sportchef.

Nästjumbon inledde starkt i den tuffa bortamatchen mot Växjö, men lyckades inte hålla ledningen.

Markus Andersson och Jussi Heikkinen gjorde ett var sitt mål slog till i den första perioden och Nyköping hade en stabil ledning inför fortsättningen.

Men det blev inga fler mål.

Växjö började leverera och i mittperioden var det deras tur att göra två mål.

Christian Magnusson reducerade och Martin Romö kvitterade.

I den tredje perioden kunde det egentligen gått hur som helst.

Men i spel fyra mot fem slog Niklas Andersson in ledningsmålet och fyra sekunder från slutet skrevs även Erik Lindhagen in i målprotokollet.

Första perioden: 0–1 (4.54) Markus Andersson (Robin Persson) , 0–2 (10.11) Jussi Heikkinen (Magnus Svensson, Joakim Millqvist).

Andra perioden: 1–2 (7.18) Christian Magnusson (Per Helmersson, Aki Heino), 2–2 (9.29) Martin Romö (Aki Heino, Sebastian Lauritzen).

Tredje perioden: 3–2 (4.39) Niklas Andersson (Johan Andersson) spel fyra mot fem, 4–2 (19.56) Erik Lindhagen (Niklas Andersson).

Skott: 32–21 (12–6, 12–6, 8–9).

Utv, Växjö: 3x2, 1x5, 1 Matchstraff. Nyköping: 8x2, 1x5, 1x10, 1 Matchstraff.

Domare: Pehr Claesson, Alvesta.

Publik: 2051.

Huddinge–Sundsvall 2–1 (1–0, 0–1, 1–0)

Huddinge kanske är i sin bästa form sedan laget spelade i division 1.

I kväll besegrades Sundsvall på hemmais och laget har nu plockat poäng i fem raka matcher!

Även om tabellen är jämn i den nedre regionen så ligger Huddinge just nu på en imponerande tiondeplats.

Roger Jönsson visade vägen i segermatchen och bjöd hemmapubliken på ledningsmålet efter 6.06.

Hemmalaget var piggare och ledningen kunde varit större.

I stället åkte man på en rejäl kalldusch i mittperioden när Alexander Larsson kvitterade till 1–1 i box play. Målet kom bara några minuter före pausvilan.

Men Huddinge har ett bra självförtroende just nu och Victor Ahlström ordnade 2–1 i inledningen av slutperioden.

I slutminuten plockade Sundsvall ut målvakten Joakim Lundström – dock utan resultat.

Huddinge är sannerligen på rätt väg.

Första perioden: 1–0 (6.06) Roger Jönsson (Fredrik Börjesson, Jimmy Ahnelöv).

Andra perioden: 1–1 (16.28) Alexander Larsson (Mikael Romö) spel fyra mot fem.

Tredje perioden: 2–1 (4.55) Victor Ahlström (Oscar Ahlström).

Skott: 32–19 (11–3, 14–10, 7–6).

Utv, Huddinge: 4x2. Sundsvall: 7x2.

Domare: Ulf Rådbjer, Grödinge.

Publik: 363.

Hammarby–Nybro 3–4 (0–1, 2–0, 1–2, 0–1)

Hammarby lyckades inte med att besegra nästjumbon Nybro.

Fortfarande är Bajens enda seger mot AIK i den sjunde omgången.

Även om det i kväll var nära så räckte det inte.

Nybro hade en 0–1-ledning med sig till den första pausvilan.

I den andra perioden kvitterade Hammarbys Johan Andersson innan Robin Andersson gav Hammarby ledningen.

Bägge gjorde sitt fjärde mål för säsongen.

I inledningen av tredje perioden utökade Johan Chang ledningen till 3–1. Hans första mål i allsvenskan.

Sedan reducerade Mike Ericsson med nio minuter kvar att spela.

Bajen drabbades av nerver och kunde inte stå emot ett massivt hårt pressande Nybro som kvitterade efter 17.12 genom Jarno Honkonen.

Som ett kvitto på en säsong i motgång avgjorde gästerna i förlängningen.

Första perioden: 0–1 (9.26) Fredrik Strid (Henric Gustavsson).

Andra perioden: 1–1 (0.27) Johan Andersson (Stefan Svanbom, Niklas Ekberg) spel fem mot fyra, 2–1 (4.47) Robin Andersson (Rikard Karlsson, Johan Andersson).

Tredje perioden: 3–1 (3.42) Johan Chang (Mikael Owilli), 3–2 (11.00) Mike Ericson (Fredrik Näslund), 3–3 (17.12) Jarno Honkonen.

Fjärde perioden: 3–4 (1.03) Marcus Olsson (Per Braxenholm).

Skott: 21–42 (5–10, 9–16, 7–14, 0–2).

Utv, Hammarby: 4x2. Nybro: 4x2.

Domare: Robert Lahti, Västerås.