Svenskarna mästare i Ryssland

Uppdaterad 2015-04-20 | Publicerad 2015-04-19

Vann klubbens första titel

Tony Mårtensson och Jimmie Ericsson är mästare i KHL.

Svenskduon fick under söndagen lyfta Gagarin Cup-pokalen efter att deras SKA St Petersburg besegrat Ak Bars Kazan med 4-1 i matcher.

Det var klubbens första titel någonsin i det ryska slutspelet.

Tony Mårtensson.

Jimmie Ericsson och Tony Mårtensson hade chansen att bli historiska med sitt SKA St Petersburg i Gagarin Cup. Laget ledde finalserien med 3-1 i matcher mot Oscar Möllers och Anders Nilssons Ak Bars Kazan när lagets möttes i Kazan ikväll – det blev aldrig ens spännande.

Bortalaget fullständigt chockade publiken i den första perioden.

Jimmie Ericsson gjorde det första målet efter en minut, fyra minuter senare smällde storstjärnan Ilya Kovalchuk in tvåan och innan periodpausen var över hade St Petersburg gjort både 0-3 och 0-4.

Nilsson utbytt för hemmalaget

I den andra perioden reducerade Mikhail Glukhov efter 1.17 men knappt hann hemmalaget jubla innan det small igen åt andra hållet.

Ilya Kovalchuk visade varför han är kapten och gjorde 1-5 bara 46 sekunder efter reduceringen.

Då fick Anders Nilsson, slutspelets bästa målvakt, nog i Kazanmålet, byttes ut och luften gick ur hemmalaget fullständigt.

I akt tre kunde St Petersburg även bjuda på ett sjätte mål.

Slutsiffrorna skrevs till 1-6 och SKA St Petersburg är mästare för första gången någonsin i Ryssland.