”Pucken går igenom målet”

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-12-28

Var det mål eller inte?

Södertälje blev enligt Canal Plus blåsta på ett mål och minst en poäng i 1-2-förlusten mot Djurgården.

Domarna, spelarna och publiken missade alla när Arto Laatikainens stenhård slagskott gick rakt igenom nätet bakom Mark Owuya, uppger Canal Plus och TT.

– Pucken går faktiskt igenom mål. Södertälje borde ha haft ett mål, sade kommentatorn Tobias Carlsson.

Drygt fyra minuter var spelade av matchen mellan Södertälje och Djurgården när Aarto Laaikjainen avlossade ett stenhårt slagskott från blå. Publiken i Axa Sports Center jublade men satte skriket i halsen när pucken damp ner bakom mål och domaren friade. Spelet fortsatte sedan utan protester.

Ingen såg något

Efter drygt sju minuter upptäckte domarna ett hål i nätet bakom Djurgårdens Mark Owuya. Det lagades då med tråd men ingen tänkte på Laatikainens fullträff.

Reprisbilder är svåra att tyda men enligt Canal Plus och TT går SSK:arens skott förbi Owuya, i mål och rakt genom nätet.

En rejäl blåsning som alla missade om så är fallet.

– Ja, tyvärr, säger Södertäljes Patrik Carlsson när han får se situationen.

– Jag var på väg att jubla men såg inget, säger Carlsson.

Blev helt avgörande

”Målet” kom också att avgöra hela derbyt. Marcus Krüger hade innan situationen hunnit göra 1-0 för Djurgården. Patric Karlsson kvitterade i samma period men Djurgården kom att vinna med uddamålet.

Stor hjälte blev Staffan Kronwall som satte slutresultatet 2-1 i den andra perioden. Ett olyckligt resultat för Södertälje som inte verkar få någonting gratis i bottenstriden.