Uppdaterad 2017-12-31 | Publicerad 2017-12-30

Lias Andersson slängdes in som center mellan Elias Pettersson och Alexander Nylander.

Då fick Juniorkronorna islossning och krossade Schweiz med 7–2.

– Vi kompletterar varandra bra, säger Pettersson till Sportbladet.

Efter inledande segrar mot Vitryssland och Tjeckien tog Sverige sin tredje raka seger i junior-VM när man mötte Schweiz under lördagskvällen.

I sin sista JVM-turnering fortsätter lagkapten Lias Andersson att visa vägen. Frölunda-spelaren stod för två mål i 7–2-segern och har nu gjort totalt fyra mål, vilket innebär delad skytteligaledning.

Sedan Andersson halvvägs in i matchen, istället för Linus Lindström, fått gå in som center mellan Alexander Nylander och Elias Pettersson blev även den senare tvåmålsskytt, efter två mål i den tredje perioden.

”Vi funkar bra ihop”

– Jag och Lias har spelat med varandra många gånger i juniorlandslag och funkar bra ihop. Och Nylander vet vi att han är en bra spelare, så vi är skickliga alla tre och kompletterar varandra bra, säger Pettersson till Sportbladet.

Lias Andersson trivdes också med sina nya kedjekamrater.

– Det var kul så klart. Vi har spelat med varandra mycket innan och det var kul att det funkade bra i dag med.

Gruppfinal mot Ryssland

Schweiz reducerade till både 2–1 och 3–2, bland annat efter ett märkligt svenskt självmål där Linus Högberg fick ett slag på klubban framför eget mål, varpå pucken åkte in i eget mål.

I den tredje perioden blev det sedan rejäl islossning för Sverige som gasade iväg med fyra raka mål fram till slutresultatet 7–2.

Utöver tvåmålsskyttarna Andersson och Pettersson stod Axel Jonsson Fjällby, Tim Söderlund och Fabian Zetterlund för de svenska målen.

Segern, Sveriges 43:e raka i JVM:s gruppspel, innebär att matchen mot Ryssland på nyårsafton (nedsläpp 02.00) blir en ren gruppfinal.