Efter dagens 3–1-vinst är damerna vidare till semifinal i SM–slutspelet – för första gången någonsin.

HV71 blev fyra i SDHL:s grundserie och fick möta Modo som fick den sista slutspelsplatsen som åtta.

HV vann den första matchen med 2–1 – efter att Modo stått upp riktigt bra.

Men i dag orkade inte Modo skaka HV.

Med fem minuter kvar av den andra perioden tog hemmalaget ledningen och i den tredje perioden drygade de ut ledningen till 3–1 genom Jenni Asserholt. Trots att Modo verkligen gav det en chans, tog time-out i slutet och tog ut sin målvakt blev också 3–1 slutresultatet.

Det betyder att HV71:s damlag är vidare till semifinal för första gången i klubbens historia.

Linköping vidare

Linköping tog sig an AIK i lagens andra möte. Där var det inte mycket snack om saken.

Linköping vann med 4–0 – där alla fyra målen kom i den tredje perioden. Och eftersom laget också vann det första mötet med 7–2 är de klara för semifinal.