Hon inledde med ett hattrick och följde upp det med två mål till.

Djurgårdens Andrea Dalen stal showen helt den här kvällen.

– Det ger ett otroligt självförtroende, säger hon efter lagets 8–0-vinst mot Leksand.

Djurgårdens och Leksands första möte var otroligt jämnt – och det var många som trodde att det skulle krävas en tredje match för att skilja lagen åt.

Men så blev det inte riktigt.

Djurgårdens Andrea Dalen var inte alls sugen på en tredje match. I stället klev hon fram och gjorde ett hattrick i dagens första period.

Sedan gjorde hon två mål till, av bara farten.

– Det flöt på riktigt bra där. Vi lyckades ta oss in i mitten mycket bättre och kunde attackera och skapa bättre lägen än sist, säger Dalen.

Förkrossande siffror

Det var tre målgörare i den här matchen och alla tillhörde de Djurgården.

Förutom Dalen gjorde Hanna Olsson två och Tina Engström ett – vilket betydde hela 8–0 för hemmalaget.

Eftersom den första matchen slutade 2–1 till Djurgården är laget vidare till semifinal.

– Det är viktigt med en sådan här insats inför nästa runda. Det blir svårare och svårare, man måste göra allt rätt och inte fuska med något, säger Dalen.

Luleå vidare

I den sista kvartsfinalen för dagen blev det också ett lag som gick vidare till semifinal.

Luleå tog emot Brynäs hemma och efter en 3–1-vinst i den första matchen blev det ännu jämnare i dag. Det blev bara ett enda mål i matchen – och det kom med en minut och fyra sekunder kvar av matchen.

Det var Luleås Michelle Karvinen som blev hjälte. För trots att Brynäs tog ut målvakt med knappt en minut kvar blev det ingen kvittering.