I går gick USA på en ordentlig skräll mot Vityrssland.

I dag var det nära en ännu större när Danmark pressade amerikanerna till slutsekunderna.

Favoriten lyckades dock bärga en knapp 1-0-seger.

Ishockey-VM

Efter att ha öppnat VM med en meriterande och klar seger mot Ryssland så har USA börjat vackla ordentligt.

I går fick man se sig besegrade med hela 5-2 av Vitryssland och i dag var det Danmarks tur att pressa amerikanerna ordentligt.

Danmark hade ett flertal heta chanser redan tidigt men utan att få dit pucken och i stället kunde Brock Nelson sätta 1-0 via köksvägen sju minuter in i andra perioden.

Björkstrand skapade massor

Men det räckte inte för att matchen skulle rinna iväg. I stället skapade Danmark i allmänhet och talangen Oliver Björkstrand i synnerhet flera jättelägen till kvittering. Connor Hellebuyck i USA:s mål räddade dock allt som kom emot honom och USA kan därmed gå upp i ledning av grupp B igen.

Danmark står kvar på en poäng och måste nu ta minst en seger i avslutande matcherna mot Norge och Slovenien för att vara säker på att få spela A-VM nästa år.

– Man gör en kanonmatch i Danmark, det bådar jättegott för de två sista matcherna, säger TV 4:s expert Thomas Johansson.

I Sveriges grupp ledde Lettland med 1-0 mot Tyskland inför den sista perioden men ett matchstraff på Janis Sprukts för kneeing blev början på vändningen. Michael Wolf kvitterade i det efterföljande powerplayet och Matthias Plachta kunde sen avgöra med 2,25 kvar av matchen. Segern gör att Tyskland fortfarande har chansen att knipa fjärdeplatsen i gruppen och få spela kvartsfinal.