Jumbons sköna skräll mot Luleå

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-12-11

Södertälje bröt förlustsviten

Tabelljumbon Södertälje hade fem förluster i ryggen när serietvåan Luleå väntade på lördagen.

Efter en dramatisk sista period stod det klart att SSK plockade med sig tre otroligt viktiga poäng.

– Det var skönt, riktigt skönt, säger SSK-tränaren Peter Popovic.

Första perioden blev mållös och inte direkt händelserik.

I mittperioden kom matchen mellan Södertälje och Luleå i gång när Fredric Andersson satte 1–0 till jumbon efter att ha dragit till på skott. Mattias Carlsson störde David Rautio i AIK-målet så pass mycket och pucken gick in.

”En svacka”

Luleå svarade med en snabb kvittering. Sebastian Enterfeldts skott hittade nätet tre minuter senare.

Men SSK tog tillbaka ledningen när Robert Carlsson tog emot en lång passning från Mikko Kalteva och sedan lekte bort Rautio och fixade in pucken i mål.

– Vi fick en svacka i andra perioden. Det är för dålig intensitet, säger Luleås målskytt Enterfeldt till Canal Plus.

Sjögren storspelade

Och den tredje perioden började inte bättre. En och en halv minut in på den sista perioden gjorde Ryan Lasch 3–1.

Även om Janne Niinimaa reducerade 8.30 in perioden så kom Luleå aldrig närmare. Södertäljes målvakt Pontus Sjögren storspelade sista tio minuterna och motade bort mängder med LHF-chanser.

Och de sista två minuterna var Luleå-pressen massiv men det gick inte och SSK bröt den fem matcher långa förlustsviten. Skönt för SSK inför juluppehållet.

– Det ser ut som vi vill att det ska se ut. Bra hockey, konstaterar SSK-tränaren Peter Popovic till Canal Plus efter matchen.