Marocko är klart för VM efter 2–0 mot Elfenbenskusten.

Därmed är tre av fyra afrikanska deltagare klara.

Ivorianerna missar däremot mästerskapet i Ryssland.

Serge Aurier, Franck Kessie, Wilfried Zaha, Gervinho...

Det var sannerligen en stjärntät startelva som Elfenbenskusten ställde ut i samband med VM-kvalmatchen hemma mot Marocko.

Förutsättningarna var glasklara: vid vinst var ivorianerna vidare. Kryss eller förlust skulle i stället Marocko säkra en VM-plats.

Första VM-slutspelet sedan 98

Det blev marockanerna som fick jubla högst. Nabil Dirar och Medhi Benatia gjorde båda mål inom loppet av fem minuter i den första halvleken.

2–0 stod sig matchen ut vilket innebär att Marocko får åka till Ryssland nästa sommar. Det är första gången sedan 1998 som nationen deltar i ett världsmästerskap.

Däremot får Elfenbenskusten, som har deltagit i tre raka VM-slutspel, stanna hemma nästa sommar.

Även Tunisien klart för VM

För förbundskaptenen Herve Renard var vinsten extra speciell. Fransmannen ledde nämligen just Elfenbenskusten till seger i afrikanska cupen 2015 innan han tog över Lille och därefter det marockanska landslaget 2016.

Samtliga fem afrikanska representanter är nu klara. Sedan tidigare hade Nigeria, Egypten och Senegal säkrat en VM-biljett och även Tunisien anslöt till skaran efter 0–0 mot Libyen.