Markus Rosenberg är stekhet.

I kväll låg han bakom Werder Bremens jätteskräll mot Real Madrid i Champions League.

Efter 3–2-segern lever hoppet om avancemang för tyskarna.

Werder Bremen var piskat att vinna i kväll för att ens ha en mikroskopisk chans att nå slutspel.

Och det dröjde bara fem minuter innan Markus Rosenberg presenterade sig. Ett inlägg från högerkanten tog på Sanogos axel och studsade fram till Rosenberg som drog till med vänstern på volley.

Bra förarbete av Rosenberg

Det var långt ifrån någon kanonträff, men tillräckligt för att lura Iker Casillas och studsa in i mål.

Real kvitterade bara några minuter efteråt då Robinho snyggt placerade in bollen vid stolproten. Men Rosenberg såg till att Werder Bremen återtog ledningen innan pausvilan.

Svensken sprintade ifrån Gago längs högerkanten, fintade bort Christoph Metzelder och slog ett inlägg till Sanogo som skarvade in 2–1.

Real nära kvittering

Efter paus hade Ruud van Nistelrooy ett kanonläge att kvittera, men bollen studsade till och från fritt läge framför mål sköt hollandaren utanför. I stället kunde Werder Bremen strax efter utöka till 3–1. Daniel Jensen lyfte fram bollen till Aaron Hunt som kallt rullade bollen förbi en utrusande Iker Casillas.

Markus Rosenberg hade sedan läge att punktera matchen, men hans skott smet strax utanför. I stället kunde Real Madrid reducera och blåsa liv i spänningen. Van Nistelrooy lobbade över målvakten och Robinho petade in bollen på mållinjen.

Men Werder Bremen höll undan och säkrade jätteskrällen. Inför sista omgången har Bremen saken i egna händer, även om det är en tuff uppgift som väntar. Bremen har sex poäng och är två poäng bakom Real Madrid och Olympiakos. Bremen möter i sista omgången Olympiakos på bortaplan. Grekerna vann i kväll starkt borta mot Lazio.