Barça klarade sig bra ändå – och körde över Racing med 4–0...

Barcelonas skadebekymmer fortsätter alltså: och den senaste att råka illa ut är Zlatan.

Han lämnade uppvärmningen på Camp Nou – och Pep Guardiola fick ytterligare ett veck i pannan.

Vilka konsekvenser Zlatans smärtor i ankeln kommer få är inte klart ännu.

Iniesta målskytt – redan efter sju minuter

Men Barça led inte särskilt mycket av Zlatans frånvaro. Redan efter sju minuter prickade Andres Iniesta in 1–0. Efter 29 minuter fick Thierry Henry sätta bollen i mål, och fem minuter senare fyllde Marquez på med trean när han skruvade in en frispark.

Matchen dog i andra halvlek

Bojan Krkic tog Ibrahimovics plats i katalanernas anfall. Och visst gjorde han det bra. Matchen dog rejält i andra halvlek: Barcelona var överlägset Racing Santander och halvleken innehöll mest en massa byten. Thiago avslutade målskyttet när han fastställde slutresultatet till 4–0 med sex minuter kvar att spela.