Bara oavgjort för Källströms Lyon

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-12

Kan nu missa åttonda raka ligasegern

Källström, Ederson och Benzema.

Lyon har vunnit den franska ligan sju år i rad men ett åttonde guld kommer inte lika lätt. På söndagskvällen fick Kim Källström & co nöja sig med 2–2 hemma mot Monaco.

Därmed har Lyon en pinne upp till ledande Marseille (61 poäng) med Bordeaux (59) på tredjeplats. Även Toulouse, Lille och Paris SG, som ligger fem poäng efter Marseille, är inblandade i toppstriden.

Marseille toppar serien efter 4–1 hemma mot Grenoble. De flesta trodde nog att Lyon skulle gå förbi igen efter kvällsmatchen mot Monaco. Men bortalaget spelade respektlöst och tog ledningen med 1–0 genom kroaten Jerko Leko. I den andra halvleken jagade Lyon kvittering och den kom i den 66:e minuten när brassen Cris nickade in ett perfekt inlägg från landsmannen Juninho. Men minuten efter frispelades colombianen Juan Pablo Pino som satte 2–1 till Monaco inför en chockad hemmapublik.

Lyon fortsatte dock måljakten och i den 81:a minuten kvitterade inhopparen Frédéric Piquionne till 2–2 med en läcker cykelspark.

Kim Källström spelade hela matchen till vänster på mittfältet och gjorde en godkänd insats.

I nästa omgång tar Bordeaux emot Lyon hemma på Stade Chaban-Delmas medan Marseille spelar borta mot Lorient.