”Jag tror på mig själv”

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic jämfördes med Carlos Vela.

Ett misstag, tycker svensken.

– Snälla, förolämpa mig inte. Jag behöver inte bevisa något, säger ”Ibra”.

Den 37-årige anfallaren stod för ett äkta hattrick i natten derby mot Los Angeles FC. Ett mål med vänsterfot, högerfot och en nick.

Förhandssnacket har handlat om honom och Carlos Vela, som leder skytteligan. Zlatan Ibrahimovic jämförde sig själv med en Ferrari – och resten av MLS-spelarna som Fiat.

– Ska jag vara ärlig håller MLS inte samma nivå som ligorna gör i Europa. När jag spelade där lirade jag med killar som var på samma nivå som vad jag var, eller väldigt nära. Det gör det enklare att spela tillsammans. Här är jag som en Ferrari bland Fiat, sa  Zlatan Ibrahimovic till ESPN.

”Tror på mig själv”

Efter nattens derbyseger fick svensken frågor om Carlos Vela, som stod för två mål i 3–2-förlusten.

– Förolämpa mig inte. Jag behöver inte bevisa något. Även om jag inte hade gjort i dag. Jag har en stor respekt för Vela. Han är en bra spelare. Men ni begick ett misstag – och det var att ni jämförde honom med mig. Det var det stora misstaget, säger Ibrahimovic och fortsätter:

– Jag tror på mig själv. Vissa personer kallar det för arrogans, men det finns de som är intelligenta som kallar det för självförtroende.

LAFC leder fortfarande västra konferensen, nio poäng före LA Galaxy.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.