Bojans mål sänkte Schalke.

Den passionerade publikens alla sånger hjälpte inte.

Schalke 04 lyckades aldrig rå på Barcelona hemma på Velitns Arena.

Gamle Djurgårdshjälten Sören Larsen var en av alla tyska målsumpare.

För Barcelona, med stjärnor som Ronaldinho och Messi borta, var det inte mycket mer än en dag på jobbet. I elfte minuten satte supertalangen Bojan sitt första Champions Leaguemål, 0-1, efter en retur från Schalkemålvakten Manuel Neuer på ett skott från en pigg Henry.

Kontrollerade matchen

Efter målet kontrollerade Barcelona matchen bra – med sitt effektiva passningsspel kunde de enkelt hålla Schalke borta från det egna straffområdet.

Schalkesupportrarna är kända för att alltid vara högljudda och idag var inget undantag. I början av andra halvlek fick de anledning att ta i lite extra när laget drog upp tempot, flyttade upp laget och skapade några riktigt heta chanser.

I 69:e tog sig Christian Pander förbi på vänsterkanten och spelade in till Hall Altintop strax utanför straffområdet. Altintop sköt precis utanför, trots att han hade gott om tid på sig. I anfallet efter missade Altintop igen, när han placerade bollen precis utanför Valdez vänstra stolpe och publikens sång ökade ännu mer i styrka.

Sören Larsen kunde avgjort

Djurgårdshjälten Sören Larsen, som kom in med knappt 20 minuter kvar, kunde – och borde – ha ordnat 1-1 när han en stund senare fick gå upp och nicka helt omarkerad på ett inlägg. Men nicken gick strax över.

När Schalke inte lyckades sätta sina chanser tappade laget tempo igen och Barcelona kunde återgå till att kontrollera matchen.

Ända till 92:a minuten, då backen Marcelo Bordon kunde frälst de fanatiska supportrarna med sin nick på en hörna. Men den bollen gick också utanför målramen.

Nu har tyskarna ett riktigt tufft utgångsläge inför returen på Nou Camp nästa vecka.