Uppdaterad 2016-09-28 | Publicerad 2016-09-27

Svenske landslagsspelaren hade råd att bomma en straff

KÖPENHAMN. FCK körde över Club Brügge med 4-0.

Då kunde Ludwig Augustinsson kosta på sig att missa en straff.

Det danska topplaget har nu 21 raka tävlingsmatcher utan förlust och kopplade greppet om andraplatsen i grupp G.

– Självförtroendet sprudlar, säger Robin Olsen till Sportbladet.

FC Köpenhamn följde upp 1-1 borta mot Porto i Champions League-premiären med att utklassa belgiska Club Brügge hemma med 4-0.

Därmed har danskarna kopplat greppet om andraplatsen i gruppen bakom Premier League-mästarna Leicester.

FCK hade dock bara 0-0 i paus efter att kraftfulle anfallaren Andreas Cornelius varit närmast med en nick som rensades på mållinjen.

Men man fick en drömstart på andra halvlek när Brügges mittback Stefano Denswil stötte in bollen i eget mål på ett lågt inlägg som faktiskt var ofarligt då ingen FCK:are kom störtande bakom honom.

Bommade straff

Denswil blev sedan olycksgubbe på nytt när han efter en timmes spel råkade sparka Federico Santander i huvudet sedan FCK-anfallaren kastat sig fram för att nicka ett inlägg. Huvuddomaren friade först men då grep straffområdesdomaren in och FCK fick straff.

En straff som FCK:s svenske vänsterback Ludwig Augustinsson sköt, men inte bättre än att målvakten Ludovic Butelle kunde kasta sig och rädda den i mellanhöjd.

Men i den 64:e minuten kunde lagkaptenen Thomas Delaney skicka in 2-0 i krysset på en fantastisk volleyträff från närmare 30 meter. Ytterligare fem minuter senare smällde Santander in 3-0 på en volley från åtta meter direkt på hörna.

Därmed var matchen inför 25605 åskådare punkterad.

Men Mathias ”Zanka” Jørgensen kunde ändå nicka in 4-0 på stopptid.

– Vi har fått detta till att vara vår borg. Vi känner oss trygga här hemma. Vi spelar offensivt och aggressivt men har ändå koll på defensiven. Vi bara kör på. Vi är starka just nu, säger svenske landslagsmålvakten Robin Olsen.

Olsen viktig benparad

Han, Erik Johansson och Ludwig Augustinsson spelade hela matchen och gjorde så när som på Augustinssons missade straff, i princip prickfria insatser. Mikael Antonsson blev kvar på bänken.

Johansson var lugnet själv i mittförsvaret och Olsen gjorde en viktig benparad på ett friläge vid ställningen 1-0.

– Jag har aldrig varit i bättre form. Jag tar med mig den in till landslaget, säger han och ler.

Segern betyder att FCK nu inte förlorat en tävlingsmatch sedan den 22 maj då man torskade mot Hobro då man redan hade säkrat ligatiteln. Det innebär 21 raka matcher utan förlust. Vi får gå tillbaka till den 20 mars för att hitta en match som betydde något för FCK och som man förlorade.

– Jag har bara varit med och förlorat en tävlingsmatch sedan jag kom. Jag har aldrig spelat i ett lag med så mycket självförtroende. Självförtroendet sprudlar. Vi har sagt sedan lottningen att vi går för att gå vidare. Nu har vi allt i egna händer, säger Robin Olsen.