Jeremejeff cupmästare – domare Frappart fick poliseskort

Uppdaterad 2024-05-26 | Publicerad 2024-05-25

Av säkerhetsskäl spelades grekiska cupfinalen utan publik.

När Panathinaikos avgjorde i sjunde övertidsminuten attackerades ändå domaren, Stephanie Frappart – av ägaren till Aris, Theodoros Karipidis.

Frappart fick eskorteras av vakter från planen.

Grekiska cupfinalen under lördagskvällen spelades på neutral plan i Volos. Men eftersom Panthessalikostadion saknade den kameraövervakning som myndigheterna numera kräver så spelades matchen utan publik.

Cupfinalen dömdes för första gången av en kvinna, franska Stephanie Frappart.

Tre röda kort

Hon fick fullt upp med fem gula kort under den första halvleken.

En andra varning för Panathinaikos Giannis Kotsiras gav rött i 51:a minuten. En kvart senare åkte Aris Vladimir Darida på sitt andra gula och åkte ut.

Jean Jules från Thessaloniki-laget fick rött direkt i 71:a minuten och Aris fick avsluta med en spelare mindre.

Det blev rejält med tilläggstid och i sjunde övertidsminuten stötte Georgios Vagiannidis in 1–0 för Panathinaikos. Framspelningen kom från Juankar som med några centimeter tillgodo inte var offside.

Direkt efter målet blåste Frappart av matchen.

När hon lämnade planen attackerades hon närgånget och verbalt av flera Aris-ledare med klubbpresidenten och huvudägaren Theodoros Karipidis i spetsen. Frappart eskorterades av planen av vakter och polis.

– Vi har inte sett en sådan här operation på flera år. Två röda kort på sex minuter. Höjdpunkten i deras plan var när den här franska kvinnan blåste av matchen direkt efter deras mål. Det är en skandal, sa Karipidis till media efteråt.

Stephanie Frappart.

Frappart stöttas

Enligt flera grekiska experter var dock korten och utvisningarna korrekta. Flera grekiska medier skriver också att Frappart uppger i en sin domarrapport att en av spelarna sparkat mot henne.

Svenske Peter Fröjdfeldt är domarchef och president i den grekiska domarkommittén och hade utsett Stephanie Frappart att döma matchen. Leif Lindberg är VAR-chef i Grekland.

Arisägaren Karipidis attackerade även verbalt svenskarnas kollega, Stavros Mantalos, vice president i domarkommittén, som fanns på plats i Volos. Aris kommer att utredas och riskerar ett hårt straff för det våldsamma uppträdandet från ledare och spelare efter slutsignalen.

Alexander Jeremejeff satt på bänken hela matchen för Panathinaikos men kan nu titulera sig cupmästare efter första säsongen i Grekland.

Den svenske anfallaren spelade en avgörande roll när Panathinaikos tog sig till cupfinalen genom att slå ut PAOK i semin. Jeremejeff spelade fram till målet som gav straffläggning. Sedan satte Jerejemeff även sin straff när Panathinaikos blev finalklart.