Madelen Janogy sänkte Kif Örebro

Uppdaterad 2023-06-12 | Publicerad 2023-06-11

Ingen baksmälla för Hammarby.

Efter cupguldet i veckan besegrade man Kif Örebro – efter två mål av Madelen Janogy.

Även talangen Ellen Wangerheim, 18, gjorde mål i comebacken.

Madelen Janogy blev stor hjälte när Hammarby vann sitt första cupguld på 28 år.

27-åringen stod för två mål i finalen mot Häcken – och när fokuset återigen låg på damallsvenskan slog hon till igen.

Borta mot Örebro blev det två nya fullträffar.

Styrkebesked

Janogy satte 1–0 precis innan pausvilan och mer eller mindre direkt i den andra halvleken kom också 2–0.

I statistiken noterades båda målen under minut 47, men under olika halvlekar alltså.

Ett starkt besked från Janogy, som är aktuell för VM-truppen som tas ut på tisdag.

Talangen målskytt i comebacken

3–0 kom i den 92:a minuten genom Ellen Wangerheim. 18-åringen gjorde sin första match sedan korsbandsskadan hon åkte på i maj 2022.

– Det är rysningar. Det har hon förtjänat, hon har jobbat otroligt hårt, säger Janogy i Viaplay.

Segern innebär att Hammarby ligger på en tredjeplats i tabellen. Dystrare är det för Kif Örebro – som ligger på negativ kvalplats.