Häcken körde över BP efter anfallsduons show

Publicerad 2023-06-11

Överkörda i cupfinalen mot Hammarby.

Men borta mot bottenlaget BP studsade Häcken tillbaka med besked.

Matchen slutade 6–0 till serieledarna.

Den avgörande faktorn för gästerna var anfallsduon Anna Anvegård och Rosa Kafaji som gjorde två mål var i krossen.

Under matchens första 17 minuter hade duon avgjort tillställningen för Häcken, efter att ha gjort tre mål inom loppet av sex minuter.

I den elfte matchminuten öppnade Anvegård målskyttet, när hon vände om snabbt i straffområdet och slog till med ett välplacerat avslut vid bortre stolpen.

På senare tid har hon varit skadad och skickade därmed en tydlig signal till Peter Gerhardsson, som var på plats på läktaren. På tisdag tar förbundskaptenen nämligen ut sin trupp till sommarens VM.

– Vi får se på tisdag, det är väl inte bara den här matchen som räknas utan det är ju varit hela vårsäsongen liksom. Men det klart att man har sina förhoppningar, säger Anna Anvegård till Viaplay.

Slåss om plats i VM-truppen

En annan het VM-kandidat är 19-åriga Rosa Kafaji. Även hon gav ett starkt formbesked, när hon stod för två klassmål på tre minuter.

I den andra halvleken fullbordades krossen. Häcken vann till slut med 6–0 – det sista prickades vackert in av Anna Anvegård på frispark som därmed även hon blev tvåmålsskytt i matchen.

– Det är klass. Snyggt gjort av Anvegård. Det ser nästan retfullt enkelt ut men det är inte enkelt, säger Viaplays expert Pär Lagerström.

I och med segern är Häcken alltjämt serieledare i damallsvenskan. För BP:s del fortsätter det gå tungt, förlusten var lagets åttonde för säsongen och man parkerar näst sist i tabellen.