Trelleborg upp i serieledning

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2003-07-13

Bottenlaget Forward chockade serieledande Frölunda genom att vinna med 2-1

STOCKHOLM

Frölunda åkte på första förlusten hemma på Ruddalen mot BK Forward på söndagen. Bottenlaget Forward chockade serieledande Frölunda genom att vinna med 2-1.

Matchhjälte blev Kalle Buskqvist, som slog in segermålet på stopptid. Trepoängaren innebar att Forward lämnade nedflyttningsplatsen och att Frölunda blev av med serieledningen till Trelleborg.

Niklas Anttonen gav Forward ledningen med 1-0 efter elva minuter och George Mourad var målskytt hemmalaget.

Trelleborg klarade 2-2 och en poäng hemma mot Gefle efter att ha legat under med 0-2. Daniel Westlin gjorde 0-1 för Gefle efter 23 minuter och tolv minuter senare ökade Mikael Åskoogh på till 0-2.

Peter Abelsson och Kristian Haynes var målskyttare för TFF, som därmed är ny serieledare.

Förra omgången fick Brommapojkarna stryk med hela 4-0 borta mot Västerås SK. Hemma på Grimsta IP blev det snabb revansch och BP-seger med 2-0 efter mål av Andreas Bild (20) och Johnny Gustafsson (88).

David Curtolo i Västerås blev utvisad i slutet av matchen efter att ha fått sitt andra gula kort.

IFK Malmö tog en viktig seger hemma mot Boden med hela 4-0. Laget ligger därmed två poäng ovanför nedflyttningsstrecket.

IFK Norrköping fortsätter kräftgången i superettan. 0-1 borta mot Häcken innebar att fjolårets allsvenskar ligger 13 poäng efter Frölunda. Tobias Hysén efterlängtad segerskytt i Häcken, som därmed tog sin första seger hemma på Rambergsvallen i år.