Nyförvärven gav ÖFK årets första seger

Publicerad 2018-02-09

Nästa vecka ställs Östersund mot jätten Arsenal i Europa League.

I årets första tävlingsmatch mot Trelleborg blev det vinst på Jämtkraft.

– Men vi måste steppa upp inför matchen mot Arsenal, säger målskytten Dino Islamovic.

Dino Islamovic var en av nyckelspelarna i det Trelleborgs FF som förra året skickade ner Jönköpings Södra i superettan och knep sista biljetten till den högsta serien. Någon förlängning med TFF blev det inte, i stället gick flyttlasset till Östersund.

Fredagens cupmöte blev därför extra speciellt för Islamovic och det dröjde inte många minuter innan han hade presenterat sig i ÖFK-tröjan. Nio minuter in fick han bollen serverad av Ken Sema inne i boxen och gjorde 1–0.

– Innan matchen tänkte jag inte på att det var TFF vi skulle möta, men under uppvärmningen kändes det lite konstigt att se dem på andra sidan, säger Islamovic.

– Men jag trodde faktiskt att jag skulle göra mål i dag. Bara kände det på mig.

Tekie utökade

TFF var hårt tillbakapressat den första kvarten men kom in i matchen allteftersom. I den andra halvleken var man nära att få in kvitteringen både en och två gånger, men avsaknaden av skadade anfallaren Salif Camara Jönsson var stor.

När bortalaget hade som mest tryck kom ytterligare en kalldusch. Inhopparen Tesfaldet Tekie, inlånad från Gent, utökade till 2–0 i den 75:e minuten, framspelad av Jamie Hopcutt.

Luften gick då helt ur TFF som får åka hem till Skåne med årets första förlust i bagaget. Dessutom passade Tom Pettersson på att nicka in även 3–0 på stopptid efter en hörna från Ken Sema.

– De hade mycket boll, men det var inte som att vi kände oss pressade direkt, säger Dino Islamovic och tillägger:

– Jag tycker vi gör en helt okej match. Men vi kan mycket bättre.