Hemmafiaskot

Uppdaterad 2011-08-26 | Publicerad 2011-08-25

HIF släppte in tre mål mot Standard Liege

Ardian Gashis Helsingborg är ute ur Europa League.

0–1 i den första matchen innebar ett tufft utgångsläge för Helsingborg. Men långt ifrån omöjligt.

Men på Olympia var Helsingborg aldrig nära Standard Liege.

Laget förlorade med 1–3 – och åkte ur Europa League med dunder och brak.

– Vi är ett nummer för litet i dag, säger tränaren Conny Karlsson.

0–1 borta mot Standard Liege var ett helt okej resultat för Helsingborg.

En hållen nolla på Olympia skulle inneburit att ett HIF-mål skulle räckt för att tvinga matchen till förlängning.

Tre mål krävdes

Men efter 14 minuter förändrades förutsättningarna totalt. Franck Berrier slog en perfekt avvägd djupledsboll som friställde Leye Mbaye vid straffområdeslinjen. Mbaye tog något steg och chippade sedan bollen över den utrusande HIF-målvakten Pär Hansson.

I och med det målet ledde Standard med 2–0 totalt, och Helsingborg var tvingat att göra minst tre mål för att gå vidare till Europa Leagues gruppspel.

Storförlust totalt

20 minuter senare blev det förmodligen helt kört för HIF. Då sköt Berrier en frispark från vänsterkanten rakt i mål och gav Standard ledningen med 4–0 totalt.

– Vi börjar bra första kvarten – sen kör de över oss, säger Helsingborgs Mattias Lindström till TV4 Sport.

Helsingborg reducerade visserligen till 1–3 då Rasmus Jönsson efter en timmes spel satte en straff, men det kändes aldrig som att laget var riktigt nära att hota Liege, som till slut vann matchen med 3–1 och därmed gick vidare till Europa Leagues gruppspel med 4–1 totalt.

– Det är synd så klart. Men vi är ett nummer för litet i dag, det är ingen tvekan om det, säger tränaren Conny Karlsson till TV4 Sport.

– Vi kommer inte upp i normal standard över huvud taget, säger Christoffer Andersson.