Svensken bakom Inters vändning

Här svarar Zlatan Ibrahimovic för ett drömmål.

Svensken vände bort en försvarare och dunkade upp bollen i krysset.

– Zlatans mål var magiskt, säger lagkamraten Esteban Cambiasso.

CSKA Moskva chockstartade i Champions League-mötet och ledde efter en halvtimme med 2–0.

Jó dunkade in 1–0 efter 23 minuter. Bara åtta minuter senare höll Vagner Love starkt ifrån sig Olivier Dacourt och Ivan Cordoba och smekte in 2–0.

Zlatan tände hoppet

Inter var chockat. San Siro var knäpptyst.

Då såg Zlatan Ibrahimovic till att hoppet tändes. Bara en minut senare styrde svensken in Christian Chivus frisparksinlägg i mål.

Och ytterligare två minuter senare skarvade Hernan Crespo fram bollen till Esteban Cambiasso som placerade in 2–2.

Påminde om målet mot Ungern

Efter paus jagade Inter ett ledningsmålet – och det kom till slut. Julio Cruz skarvade läckert vidare en hörna med klacken och Cambiasso rakade in bollen i mål.

Och sedan – med en kvart kvar – var det Zlatan Ibrahimovic tur att visa varför han är en av världens vassaste anfallare.

Zlatan fick bollen strax utanför straffområdet, vände bort en försvarare och dunkade in bollen i det högra krysset. Målet påminde mycket om det han gjorde mot Ungern när Sverige tog sig till VM i Tyskland.

Hyllades av Mancini

– Men det här var snyggare, sa expertkommentatorn Glenn Hysén i TV6.

Zlatan byttes ut med sex minuter kvar och applåderades av tränaren Roberto Mancini.

– Mancini visar ödmjukhet och hyllar Zlatan som tar det på rätt sätt och levererar på planen, säger landslagsmålvakten Rami Shaaban i TV6.

– Det var många fina mål, Zlatans var magiskt. Men det viktigaste var att vi vände och vann matchen, säger Esteban Cambiasso till TV6.