Ratades av AIK – sänkte sin förra klubb

Publicerad 2012-07-14

Magnus Eriksson matchhjälte när Åtvidaberg slog AIK

Åtvidaberg slog AIK på Kopparvallen och Magnus Eriksson, 22, bevisade att den gamla sanningen om att ”släkten är värst” stämmer.

Anfallaren storspelade och efter att ha gjort 1-0 på språngnick spelade han senare fram till 2-0-målet.

– Ibland lyckas man, säger han till Canal+.

Åtvidaberg slog AIK med 2-0 i en fartfylld match inför 7621 åskådare – publikrekord för säsongen på Kopparvallen – under lördagseftermiddagen.

Stor matchhjälte blev förre AIK:aren Magnus Eriksson som själv satte 1-0 i andra halvlek och sedan starkt spelade fram till en djupledslöpande Viktor Prodell som satte 2-0-målet.

Men Eriksson firade inte sitt mål.

– Nej, det handlar om respekt, säger han till Canal+.

AIK skapade många chanser men tränaren Andreas Alm ansåg att resultatet var rättvist.

– Det blir till slut en klar seger för dem. De är bättre och gör två fina mål.

Spel i båda ändarna

I första halvlek började hemmalaget klart piggast, men efter drygt 20 minuter hittade AIK rätt i sitt presspel och skapade ett stort tryck på ett Åtvidaberg som inte lyckades ta sig upp i planen.

AIK hade ett fint läge att ta ledningen när Helgi Danielsson, 31, mötte bollen med pannan från nära håll, men islänningen missade målet helt.

Efter pausvilan lyckades Åtvidaberg skapa en hel del målchanser i en svängig halvlek och kunde till slut stänga matchen och hålla tätt efter målkungen Viktor Prodells 2-0-mål.

– Han är känd för att göra de där Pippo-målen, sa Eriksson redan i halvtid och referade till måltjuven Filippo ”Pippo” Inzaghi.

Viktor Prodell, 24, gjorde sitt 12:e allsvenska mål för säsongen.

AIK och Åtvidaberg ligger nu båda på 24 poäng och möts igen på Råsunda 22 juli när serien vänder.