Äkta hattrick på 25 minuter

Uppdaterad 2016-10-11 | Publicerad 2016-10-10

Europamästarna Portugal körde över Färöarna

Färöarna släppte inte in ett mål i de två första VM-kvalmatcherna.

Mot Portugal gjorde André Silva ett äkta hattrick på 25 minuter – och det var bara början på förnedringen.

Efter 0–0 mot Ungern och 2–0 mot Lettland parkerade Färöarna före Portugal i grupp B inför lagens möte på Tórsvøllur i Torshamn.

Då var det slut på det roliga, och André Silva lär återkomma i målvakten Gunnar Nielsens mardrömmar den närmaste tiden.

Första tävlingsmötet

Porto-anfallaren nöjde sig inte med att spräcka nollan i spelminut 12. 25 minuter senare hade han tryckt in ytterligare två bollar bakom Nielsen. När André Silva blev utbytt, i den 79:e minuten, hade Cristiano Ronaldo drygat ut ledningen till 4–0, och det stannade inte med det. Portugal gjorde ytterligare två mål på stopptid, genom João Moutinho och João Cancelo, och vann med 6–0.

Första tävlingsmatchen

Det var första gången Färöarna och Portugal drabbar samman i tävlingssammanhang. De möttes dock i en vänskapsmatch i Aveiros 2008, då Portugal vann med 5–0.