Uppdaterad 2016-04-19 | Publicerad 2016-04-17

Roberto Firmino visade vägen med sitt 1–0-mål.

Drömmen om Champions League lever för Liverpool.

På dubbla fronter.

Efter den dramatiska EL-segern mot Dortmund i veckan knep Liverpool även tre ligapoäng i dag.

Inför dagens match mot Bournemouth hade Liverpool nio poäng upp till Arsenal och fjärdeplatsen i Premier League.

Liverpool, som aldrig förlorat mot Bournemouth, tog även den här gången tre poäng. Drömmen om en Champions League-plats lever fortfarande.

Och det finns två vägar klubben kan nå den prestigefyllda turneringen:

Två snygga mål

Bragdvändning med fyra mål i den andra halvleken mot Borussia Dortmund i Europa League i torsdags innebär att laget är i semfinal. Vinnaren i EL är garanterad en plats i nästa säsongs Champions League.

Och så två mål och vinst i Premier League i dag.

Daniel Sturridge var högst inblandad i dagens seger när han först assisterade Roberto Firmino, genom ett klackskott som gick ut till retur som gick ut till Firminio som fick ett drömläge.

2–0 var en fin nick av Sturridge själv efter ett inlägg av Jorden Ibe. Engelsmannen hade även ett par lägen att utöka Liverpools ledning, bland annat ett stolpskott i 82 minuten och ett skott precis över några minuter senare. När Jürgen Klopp fick frågan om Daniel Sturridge på presskonferensen efter matchen blev tysken inte glad.

– Jag ser det här som en lagsport, jag njöt av Daniel Sturridges match. Han är en fantastisk spelare. Men att starta med en sådan här fråga efter en match förstår jag inte, sa Jürgen Klopp presskonferrensen efter matchen.

Dramatisk avslutning

I första halvlek var det i stort sett bara Liverpool. Hemmalaget Bournemouth kom inte till några direkta målchanser.

I andra var det ett lite mer dämpat Liverpool och Bournemouth kom närmare. De lyckades få till ett par anfall och några farliga målchanser. I Liverpools mål stod Danny Ward som så när fick hålla nollan i sin Premier League-debut.

Men i fjärde övertidsminuten kom också reduceringen. Norrmannen Joshua King kunde sätta 1–2 och strax därefter kom även chans på kvitteringen. Men närmare än så kom de inte. Liverpool klarade tre poäng efter en dramatisk avslutning.

– Våra problem tidigare har gett oss möjligheten att kolla på några unga killar. De har gjort det väldigt bra. Några av dem spelade i dag och gjorde det bra igen. Hade vi spelat med samma lag som i torsdags hade vi inte haft en chans, sa Jürgen Klopp.

Den 28 april möter Liverpool Villareal i Europa Leagues semifinal.