Öis vände och vann efter märkliga drönar-bilderna

Publicerad 2022-10-11

Snacka om drönmål. Precis efter att Öis-målvakten Robin Wallinder kastat en boll på drönaren släppte han in Joel Allanssons 0–1-mål.

Underläge 0–2 mot serieledarna efter en timmes spel.

Då stod Örgryte för en urstark vänding och vann med 3–2.

– Gött att komma härifrån med tre poäng, säger lagets kapten Daniel Paulsson till Discovery.

Örgryte tog tre livsviktiga poäng i superettans bottenstrid när laget vände och vann mot tabellettan Halmstad på bortagräs.

Drönar-drama

En mållös första halvlek följdes av märkliga scener när en drönare flög in över Örjans vall och började hovra över Öis straffområde.

Startvisslan dröjde och medan utespelarna skrattade på mittplan tappade gästernas målvakt Robin Wallinder tålamodet och kastade en boll rakt på mini-farkosten.

– Se där! Målvakter kan. De är inte så dumma, säger den tidigare allsvenska målvakten tillika experten Pär Hansson i Discoverys sändning.

Vände och vann

När den andra halvleken väl drog igång var det Halmstad som var piggast och tog ledningen nästan direkt efter en drömträff från Joel Allansson.

När hemmalaget utökade efter 50 minuter såg det mörkt ut för Öis, men då tog gästerna fart och reducerade efter en timme genom Nicklas Bärkroth.

Kvitteringen kom några minuter därefter och i den 87:e minuten gjorde gästerna 3–2 efter ett missförstånd i HBK-försvaret som lämnade Bärkroth fri framför ett helt öppet mål.

– Vi visste att den här matchen var väldigt viktig för oss. Det är en tuff bortamatch så det är rätt gött att komma härifrån med tre poäng, säger Öis-kaptenen Daniel Paulsson till Discovery.

– Vi har en tuff situation i tabellen så vi har inte råd att bara lägga oss ned och dö. Vi tar alla chanser vi får och idag gick det hem och det är fantastiskt skönt.

Segern betyder att Örgryte klättrar en plats i tabellen – från fjortonde till trettonde – men de har fortfarande en poäng upp till Jönköping Södra och säker mark.

För Halmstad hade tre poäng inneburit en chans att säkra det allsvenska kontraktet i nästkommande omgång. Man leder fortfarande serien med två poäng med fyra matcher kvar att spela.

Samtidigt spelade J-Södra och Brage 1–1 i Jönköping. J-Södra möter Örgryte på Gamla Ullevi i ett spännande bottenmöte på söndag.