Galen målfest mellan Sundsvall och Gais

Publicerad 2013-07-20

Joel Johansson grönsvart poängräddare med tre mål

Joel Johansson gjorde hattrick (arkivbild).

När Pa Dibba, 25, satte 4-3 i 90:e minuten såg det ut att vara det avgörande målet i en helt galen match mellan Sundsvall och Gais.

Tre minuter senare blev göteborgarnas Joel Johansson, 27, hattrickhjälte och poängräddare.

– Det känns nästan som en trepoängare, säger Johansson till GP.

Sundsvall såg ut att gå mot en jättekross när man gjorde tre mål på bara nio minuter, hemma mot Gais.

Fel. Superettanmötet skulle växla upp flera gånger om.

I andra halvlek låg Gais bakom en galen vändning när man räddade matchen från 3-0 till 3-3 – på bara 13 minuter.

Men det var bara början.

Johansson frälste i slutsekunder

Hemmalagets Pa Dibba trodde att han hade avgjort när han bröt trenden och i den 90:e minuten satte 4-3.

– Jag får väl ändå vara hyfsat nöjd med min insats, skämtar Johansson med GP.

Bara tre minuter senare kvitterade Joel Johansson – hans tredje mål, som också betyder att ”Makrillarna” fortsatt hakar på i toppstriden.

– Det känns nästan som att vi åker hem med tre poäng. Sen är det skönt att ta en poäng mot en konkurrent, säger Gaistränaren Thomas Askebrand till GP.

Gais ligger fyra med 27 poäng, tre bakom Sundsvall på allsvensk kvalplats.