En arg Zlatan – en rasande bra Zlatan

Uppdaterad 2015-04-12 | Publicerad 2015-04-11

Makalöst facit sedan förra avstängningen

En arg Zlatan Ibrahimovic är en rasande bra Zlatan Ibrahimovic.

Efter domen i dagarna gjorde svensken två mål på 41 minuter när PSG säkrade Ligacuptiteln via 4-0 mot Bastia.

Sedan sin förra avstängning har svensken nu gjort elva mål på sju PSG-matcher och sedan utvisningen mot Chelsea tio mål på fem matcher.

– Visst, lite får man fira, säger han i sin app.

Det är ingen ny teori att Zlatan Ibrahimovic är som allra bäst när han är riktigt irriterad på något. Inför Ligacupfinalen mot Bastia fanns det också gott om tändvätska för 33-åringen.

”En skam för fotbollen”

I dagarna dömde franska disciplinkommittén svensken till fyra matchers avstängning för utbrottet mot de franska domarna efter 2-3-förlusten mot Bordeaux. En dom Zlatan var allt annat än nöjd med och bland annat kallade ”en skam för fotbollen”.

Svaret på planen lät inte heller vänta på sig i svenskens sista match innan avstängningen. Under den första halvleken mot Bastia satte svensken två mål. 1-0 kom sedan Ezequiel Lavezzi ordnat en straff och 2-0 på halvvolley efter 41 minuter.

– Vi vinner så då måste jag vara nöjd, säger han i sin app.

– Säsongen är inte färdig än, utan det är flera viktiga matcher kvar att spela. Men visst, lite får man fira, säger han.

Målen understryker den otroliga form svensken just nu befinner sig i. På de senaste sju matcherna för PSG har Ibrahimovic gjort elva mål. Som av en händelse inleddes den fina sviten efter att svensken kommit tillbaka från sina senaste avstängning i ligan – för smällen på St Etiennes Romain Hamouma.

Innan den avstängningen hade svensken bara gjort tre mål på sju matcher.

Inför nästa Zlatan-avstängning var det också glädjande för PSG att Edinson Cavani hoppade in i matchen och även han gjorde två mål. In från bänken kom också Lucas i sin första matchen sedan skadan i januari.

Zlatans 24:e titel

Cavanis 3-0 kom på nick och 4-0, vackert assisterad av Zlatan, blev matchens sista när PSG kunde fira vårens första titel. Enligt Infostrada är trofén Zlatans 20:e inhemska under karriären och enligt TV12 hans 24:e totalt. Sex av dem har kommit med PSG vilket gör klubben till svenskens mest titelgivande.

– Den (trofén) får plats så oroa er inte, säger Zlatan i sin app.

– Zlatan gjorde två väldigt snabba mål och det var viktigt. Vi hade kontroll, bollinnehav och skapade chanser. Det var en bra match. Jag hoppas vi kan slåss om alla tre titlarna som är kvar, säger PSG-backen Maxwell i TV12.

Fortfarande finns chansen i ligan, franska cupen och Champions League. Maxwell hoppas närmast på en seger i kvartsfinalen av Champions League mot Barcelona – för Zlatans skull.

– Han förtjänade det (avstängningen) inte. Alla vet. Vi har sagt nog. Det var inte rättvist. Hoppas vi kan ge honom möjligheten att spela en semifinal i Champions League.