Gerrbrand avgjorde – framspelad av Dahl

Succévärvningarna är ett faktum.

Nyförvärv låg bakom Hammarbys 2-1-seger mot Trelleborg.

– Det samarbetet som de har med så lite tid tillsammans är kul att se, säger Tony Gustafsson i PPV.

Hammarby startade matchen med sina två nyförvärv Andreas Dahl och Patrik Gerrbrand.

28-årige Gerrbrand tog SM-guld med Hammarby 2001 men valde att flytta utomlands 2005. Efter säsonger i Norge och England var han tillbaka på Söderstadion när Hammarby tog emot Trelleborg.

Två minuter in i andra halvlek var succén ett faktum när Hammarby fick hörna. En hörna som Hammarbys andra nyförvärv tog hand om.

Gerrbrand nådde högst i luften på Dahls hörna och satte bollen i mål med en perfekt nick. Nyförvärvens samarbete innebar Hammarbyledning med 2-0.

– Hade den inte gått in hade jag grävt ner mig totalt. Det är en perfekt hörna, säger målskytten i PPV.

Trelleborg reducerar

Tidigt i första halvlek hade Freddy Söderberg gett Hammarby ledningen framspelad av Simon Helg.

Trelleborg hade två stolpträffar, en i första och en i andra halvlek. Men reduceringen kom inte förrän två minuter innan stoptid. U21-spelaren Rasmus Bengtsson stod för en fin passning fram till Magnus Andersson som kunde göra sitt första mål för säsongen bakom Rami Shabaan i Hammarbymålet.

Men Trelleborg kom aldrig närmare än så och Hammarby fick med sig tre poäng tack vare två nyförvärv.

– Otroligt viktig. Det betyder väldigt mycket för fansen och otroligt mycket för oss.